-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauniečių gaminamus biliardo stalus noriai perka JAV ir JAE

Kauniečių įmonė „Bilijardai“ jau 23-ejus metus gamina biliardo (amerikietiško biliardo, snukerio, rusiško biliardo), oro ritulio bei pokerio stalus ir biliardo inventorių. Įmonė per metus pagamina apie 1000 originalaus dizaino biliardo stalų, kurie noriai perkami užsienyje. Bendrovės direktoriaus pavaduotojas Ričardas Andriuškevičius pastebi, kad vien tik kokybiškas produktas neužtikrins verslo sėkmės, jei nebus rimtai žiūrima į klientų aptarnavimą.
Biliardo stalas
Biliardo stalas / Projekto partnerio nuotr.

R. Andriuškevičius pasakoja, kad šiandien komandą sudaro 27 darbuotojai. „Mes save vadiname žaidimo stalų gamintojais. 90 proc. mūsų produkcijos sudaro biliardo žaidimų stalai, jų gamybai skiriame daugiausiai pastangų ir resursų. Iš esmės mes esame baldų gamybos įmonės atitikmuo, tik vykdome smulkią serijinę gamybą, kuri yra lankstesnė už įprastą serijinę ir leidžia sukurti pigesnį produktą“, – įmonės veiklą apibūdina direktoriaus pavaduotojas.

Projekto partnerio nuotr./Biliardo stalo gamyba
Projekto partnerio nuotr./Biliardo stalo gamyba

Konkurentus įveikia lankstumu

Pagrindiniai „Bilijardai“ eksporto partneriai yra Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), Jungtinėje Karalystėje (JK) ir Švedijoje. Tiesa, įmonės atstovas pastebi, kad produkcija taip pat eksportuojama ir į tolimesnes šalis: Kazachstaną, Jungtinius Arabų Emyratus, Japoniją.

R. Andriuškevičius pripažįsta, kad ieškant naujų klientų reikia įdėti daug pastangų. „Vykdome rinkų analizę internetu ir tuomet nusprendžiame, kuri rinka yra priimtinesnė. Kitas žingsnis – kontaktuojame su potencialiais klientais, pateikiame argumentus, kodėl jiems mūsų gaminiai būtų priimtinesni. Tiesa, šiandien yra gerokai paprasčiau, nes rinkoje jau esame pakankamai žinomi“, – pasakoja direktoriaus pavaduotojas.

„Konkurencija jaučiama iš Europos ir Kinijos, tačiau jų specifika skiriasi. Pavyzdžiui, kainos atžvilgiu didžiausi mūsų konkurentai yra Azijos įmonės. Iš pradžių konkurentus įveikdavome savo lanksčia sistema – gebėjome pasiūlyti įvairesnį produkcijos asortimentą, nes mūsų gaminami produktai turi daug modifikacijų ir tai mums padėdavo pelnyti klientų simpatijas“, – sėkmingos eksporto pradžios priežastį įvardija pašnekovas.

Projekto partnerio nuotr./Biliardo stalas
Projekto partnerio nuotr./Biliardo stalas

Kadangi Lietuvos rinka maža, pagrindinis bendrovės dėmesys skiriamas naujų užsienio rinkų paieškai. Pagrindinė priemonė ieškant užsienio partnerių išlieka internetas, taip pat labai svarbus dalyvavimas parodose. Šiam tikslui įmonė „Bilijardai“ pasinaudojo Ūkio ministerijos administruojama Europos Sąjungos (ES) investicijų priemone „Naujos galimybės LT“. Įmonė gavusi finansavimą dalyvavo parodose, vykusiose JK, Prancūzijoje, JAV.

Produkto unikalumo paieška

Pašnekovo teigimu, norint versle susilaukti sėkmės, svarbu ne tik kokybiškas produktas, bet ir geras klientų aptarnavimas. „Mūsų produktas nėra įprastas, reikia nuolatos aiškinti jo unikalumą. Neužtenka sukurti tiesiog bilijardo stalo, sėkmingai veiklai reikalingas klientų aptarnavimas, reklama, paslaugos ir t.t. Jau turint produktą reikia ieškoti partnerių ir pateikti jiems aiškius argumentus, kodėl jie tą produktą turi pirkti, nes panašių produktų visada bus daug. Jūsų produktas privalo būti geresnis arba toks, kurio konkurentai dar nesukūrė“, – sėkmės receptą pateikia R. Andriuškevičius.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Siūlykite savo produktus / paslaugas užsienio rinkoms!

Nežinote nuo ko pradėti? Pasikonsultuokite! Aukštos kokybės konsultacijoms eksporto ir įmonių tarptautinio bendradarbiavimo klausimais – priemonė EXPO KONSULTANTAS LT. Įmonės jau gali teikti paraiškas dėl kompensacijų už konsultacijas išmokėjimo (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir INVEGA svetainėse).

Finansavimas planuojamų eksportuoti produktų sertifikavimui, įskaitant reikalingus bandymus ir tyrimus – priemonė EXPO SERTIFIKATAS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Finansavimas produkcijos pristatymui užsienyje vykstančiose tarptautinėse parodose – priemonė NAUJOS GALIMYBĖS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Finansavimas įmonių grupių (klasterių) veikloms, nukreiptoms į naujų eksporto rinkų paiešką (konsultacinėms, įskaitant ekspertines, paslaugoms, narystei tarptautiniuose tinkluose, rinkodaros priemonių, skirtų įsiliejimui į tarptautinius tinklus rengimui ir kitoms išlaidoms) – priemonė VERSLO KLASTERIS LT (daugiau informacijos ieškokite Ūkio ministerijos ir ES INVESTICIJOS svetainėse).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius