Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kauno baldai“ atnaujino gamybą

SBA minkštųjų baldų gamintoja bendrovė „Kauno baldai“ daliniu pajėgumu dirba nuo antradienio, rugpjūčio 16 dienos. Planuojama, kad įprastą gamybos mastą įmonė pasieks per porą mėnesių. Gamykla buvo sustabdyta prieš penkias savaites, po senajame pastate kilusio gaisro, pranešė SBA.
Kauno baldai atnaujino gamybą
Kauno baldai atnaujino gamybą / SBA nuotr.
Temos: 1 Kauno baldai, AB

„Šiuo metu įmonė dirba ketvirtadaliu pajėgumų. Iš 400 darbuotojų į gamybą grįžo 150, tačiau veikia ne visi cechai. Daliai operacijų atlikti į pagalbą pasitelkėme rangovus“, – teigia „Kauno baldų“ direktorius Tomas Mauricas.

Pasak jo, šiuo metu ne pilnu pajėgumu veikia siuvimo, sukirpimo ir apmušimo cechai. Lygiagrečiai montuojama įranga, kad artimiausiu metu galėtų pradėti veikti lakštinių medžiagų bei karkasų gamybos skyriai ir būtų galima didinti gamybos mastą.

Nepaisant plėtros ir gamybos planus sujaukusio gaisro, „Kauno baldų“ komanda kuria naujus produktus ir kolekcijas, kuriuos jau rugsėjį pristatys tarptautinėje parodoje Vokietijoje ir tikisi iš ten parsivežti naujų užsakymų.

Šiuo metu „Kauno baldai“ įgyvendina pastatų konversiją ir stato naują 28 000 kv. m. gamyklą. Pirmasis statybų etapas jau įgyvendintas. Investicijos į visą projektą siekia beveik 23 mln. eurų. Jį planuojama baigti 2023 metais. Per kelerius metus naujoji gamykla leis pardavimus padidinti pustrečio karto, iki maždaug 70 mln. eurų.

SBA grupės minkštųjų baldų gamintoja bendrovė „Kauno baldai“ pirmąjį šių metų pusmetį produkcijos pardavė už beveik 15 mln. eurų, 8 proc. daugiau nei pernai tuo pat metu. Visų 2021 m. pardavimai siekė 27,6 mln. eur ir buvo trečdaliu didesni nei 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius