Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kauno Baltija“ įdiegė 3D technologiją ir gaminius konstruoja ant virtualaus manekeno

Siuvimo bendrovė „Kauno Baltija“ viena iš pirmųjų mados verslo įmonių Europoje pradėjo naudoti 3D technologijas gaminiams sukirpti bei konstruoti.
„Kauno Baltija" įdiegė 3D technologiją
„Kauno Baltija" įdiegė 3D technologiją / „Kauno Baltijos“ nuotr.

„Lectra“ programinę įrangą konstravimui bei audinių išdėstymui, sukirpimui „Kauno Baltija“ naudoja jau daug metų. Naujovė – šios programos 3D paketas, kuris dar tik pradedamas taikyti tekstilės versle. Iki šiol jis buvo naudojamas sporto prekių, trikotažo gaminiams konstruoti ir gaminti. „Kauno Baltija“ pirmoji tai pritaikė mados versle.

„Mados pasaulyje viskas labai greitai keičiasi, tad reikia operatyviai diegti naujoves, būti lanksčiais, konkurencingais, inovatyviais, kad išlaikytume lyderių pozicijas. Tokios investicijos yra brangios, bet jos būtinos“, – komentavo sprendimą įsigyti šią 3D kompiuterinę programą „Kauno Baltijos“ generalinis direktorius Vidas Butkus.

Iki šiol modeliams konstruoti įmonėje naudota „Lectra“ sistemos „Modaris“ programa. Taip buvo konstruojami lekalai, pagal kuriuos vėliau kerpami, konstruojami ir siuvami bandomieji gaminiai. Pasak „Kauno Baltijos“ Gamybos paruošimo tarnybos viršininkės Liudos Mališauskienės, kartais tokių pavyzdžių tekdavo pasiūti ne po vieną, kol sukuriamas ir gražus, ir patogus dėvėti modelis.

Ant 3D manekeno galima patikrinti įvairius gaminius: kelnes, sijonus, švarkus, paltus, palaidines.

„Dabar galime gerokai sumažinti pirminių siuvamų pavyzdžių skaičių, nes juos „pamatuojame“ ant virtualaus 3D manekeno. Sukonstruotus lekalus ekrane „susiuvame“ tarsi siūtume tikrą pavyzdį. Iš plačios audinių bibliotekos programoje pasirenkame reikiamą pagal sudėtį, struktūrą, svorį, kitus techninius parametrus audinį, ir visa tai „aprengiame“ ant 3D manekeno. Naudodami šią programą galime patikrinti ne tik gaminio konstrukciją, bet ir parodyti jį dizaineriui, kad šis apsispręstų, ar tokio vaizdo tikėjosi kurdamas naują modelį. Nepasiuvę pavyzdžio galime daryti konstrukcijos ir dizaino pakeitimus kiek norime kartų, ir tik įsitikinę, kad vaizdas mums tinka, siūti pavyzdžius iš audinio bei matuoti ant žmogaus“, – vardijo naujos programos privalumus  L.Mališauskienė.

Jos teigimu, taip sutaupoma ne tik audinio, bet ir daug brangaus kelių žmonių darbo laiko, naujas modelis gali daug greičiau pasiekti pirkėją. Ant 3D manekeno galima patikrinti įvairius gaminius: kelnes, sijonus, švarkus, paltus, palaidines.

Kauno Baltija“ – viršutinių moteriškų drabužių siuvimo įmonė, gaminanti plataus asortimento gaminius: moteriškas palaidines, sijonus, kelnes, sukneles, švarkus, kostiumėlius bei paltus. Įmonė turi padalinius Kaune, Alytuje, Vilkaviškyje, Lazdijuose ir Leipalingyje, juose dirba apie 425 darbuotojai.

„Kauno Baltija“ didžiąją savo produkcijos dalį eksportuoja į Didžiąją Britaniją, Prancūziją, Suomiją ir Rusiją. Įmonė siuva gaminius visame pasaulyje garsiems prekių ženklams „Karen Millen“, „Coast“, „Gerard Darel“, „Marimeko“, „L.K. Bennett“, „Ted Baker“ ir kitiems. „Kauno Baltija“ kuria ir savo drabužių kolekciją LOULU ET TU.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius