-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno „Kitron“ pajamos pernai augo 22,4 proc. iki 124,8 mln. eurų

Kaune veikiančios elektronikos produktų gamybos įmonės „Kitron“ pajamos pernai augo 22,4 proc. iki 124,8 mln. eurų, o pelnas iki mokesčių – 41,6 proc. iki 10,9 mln. eurų
Elektronikos gamybos paslaugų bendrovė „Kitron“
Elektronikos gamybos paslaugų bendrovė „Kitron“ / „Kitron“ nuotr.

„Kitron“ Lietuvoje vadovas Mindaugas Šeštokas teigė, jog 2022-ieji įmonei tiek Lietuvoje, tiek grupės mastu buvo augimo metai, „Kitron“ Lietuvoje pasiekė rekordines pardavimo pajamas.

„Didžiausią postūmį mūsų augimui suteikė itin sparti pasaulinė plėtra elektrifikacijos, tvariosios energijos, skaitmeninio sujungiamumo ir gynybos srityse. Prognozuojama, kad per ateinančius keletą metų elektronikos produktų poreikis šiuose sektoriuose augs iki 50 proc. per metus“, – pranešime sakė M.Šeštokas.

Anot jo, pajamų augimui postūmį suteikė tai, kad nemažai elektronikos įmonių grįžta iš Azijos į Europos šalis, o kartu vis labiau didėja Rytų Europos patrauklumas.

„Kitron“ grupėje gaminami elektronikos produktai montuojami į širdies ultragarso ir plaučių vėdinimo aparatus, greičio matuoklius, išmaniuosius elektros ir vandens skaitiklius, elektrinius autobusus, greitaeigius traukinius, robotus vejapjoves bei gynybinę techniką.

Šiuo metu „Kitron“ Kaune turi apie 700 darbuotojų, o dar bent 40 darbuotojų administracijoje ir gamyboje įmonė yra pasirengusi įdarbinti artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius