Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 02 /12:11

Kauno LEZ atidaryta darbuotojų valdoma „Hollister“ gamykla: joje jau pluša 142 žmonės

Trečiadienį JAV sveikatos priežiūros produktų gamintoja „Hollister Incorporated“ Kauno Laisvojoje ekonominėje zonoje atvėrė naujos, 50 mln. eurų kainavusios gamyklos duris. Šiuo metu nepriklausomojoje, darbuotojų valdomoje įmonėje jau pluša 142 darbuotojai. Tikimasi per keletą artimiausių metų sukurti daugiau kaip 500 darbo vietų. Įmonės vadovai tikina, kad darbuotojus vertina kaip partnerius.
Hollister Lietuva
„Hollister“ gamykla / „Hollister“ nuotr.

„Šiuo metu gamykloje Kaune jau dirba daugiau nei 140 darbuotojų. Iki kitų metų pabaigos tikimės sukurti daugiau kaip 350 naujų darbo vietų, o iki 2022 m. esame numatę įdarbinti daugiau nei 500 darbuotojų. Mums reikia įvairių profesijų, kvalifikacijų žmonių, ypač kalbančių angliškai.

Iki šiol turime pasamdę visus reikiamus žmones, kurie užima įvairiais pozicijas įmonėje – nuo aukščiausių iki žemiausių. Jau dirba apie 20 žmonių, kurie turi patirties užsienio gamyklose. Kiek tik galime, samdome darbuotojus iš šio regiono, neturime tikslo samdyti kitų valstybių atstovų. Tam ir atsikėlėme į Lietuvą. Šiuo metu turime 142 darbuotojus. 140 iš jų yra lietuviai, dar yra viena latvė, turinti lietuvį partnerį, ir aš“, – teigė „Hollister Lietuva“ gamyklos generalinis direktorius Shane'as Caheras.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Shane'as Caheras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Shane'as Caheras

Paklaustas, ar kuriantis Lietuvoje susidūrė su kokiais sunkumais, jis atsakė neigiamai.

Pasak Jameso W.Humphrieso, vyriausiojo „Hollister Incorporated“ viceprezidento, atsakingo už tyrimus, plėtrą bei tarptautines operacijas, sprendimą įsikurti Lietuvoje nulėmė kelios priežastys: patogi šalies geografinė padėtis, palanki investicinė aplinka ir itin kvalifikuotų darbuotojų gausa. Bendrovės atstovai tikina, kad jų įmonės ir Lietuvos kultūra yra labai suderintos.

„Svarbiausia, esame kompanija, kuri veiklą vykdo remdamasi savo misija, vertybėmis. Norėjome plėtrą vykdyti ten, kur garantuojamas stabilumas, kur nebūtų pažeidžiami mūsų vertybiniai principai“, – teigė „Hollister Incorporated“ prezidentas ir generalinis direktorius George'as Maliekelas, pabrėžęs, kad artimiausi įmonės padaliniai yra Danijoje ir Olandijoje.

Pasak jo, konkuruojant dėl darbuotojų, reikėjo pasiūlyti konkurencingą atlyginimą, darbo aplinką.

„Mes ne tiesiog pasamdome, mes atsirenkame darbuotoją. Esame privati kompanija, todėl žiūrime į žmones skirtingai. Mes vertiname darbuotoją kaip partnerį. Norime, kad jis žiūrėtų į darbą kaip į pašaukimą. Norime, kad darbuotojai suprastų, jog mūsų misija – padėti žmonėms, kurių gyvenimas yra sunkesnis“, – teigė George'as Maliekelas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./George'as Maliekelas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./George'as Maliekelas

Gamyklos plotas – 30 tūkst. kv. m

„Didžiuojamės, kad beveik 100 metų savo veiklą plėtojanti „Hollister Incorporated“ priėmė sprendimą naujausią gamyklą statyti būtent Lietuvoje, Kaune. Tai – svarbus Lietuvos Vyriausybės, Kauno miesto bei rajono politikų, švietimo ir verslo bendruomenių, viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ pasiekimas. Be to, tai puiki galimybė Lietuvai. Neabejoju, kad mūsų šalį įmonė pasirinko atsakingai – įvertinusi specialistų profesionalumą, palankią verslo aplinką, žmonių atsakingumą ir aukštą darbo kultūrą“, – savo sveikinimo kalboje nurodė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Visa gamyklos teritorija išsidėsčiusi 13 hektarų arba 32 akrų plote. Pirmasis gamyklos aukštas užima 23 tūkst. kv. m, visas gamyklos plotas – 30 tūkst. kv. m. Tikimasi ateityje išplėsti pastatą net dvigubai. Pamatai tam jau paruošti. Kas tiksliai bus vykdoma – ar bus plečiama gamyba, ar kažkokia nauja veikla vykdoma – dar nėra aišku. Vadovai patikino, kad priima ir įgyvendina ilgalaikius, ne trumpalaikius tikslus.

„Kitur mes pastatydavome gamyklą ir ją vėliau plėsdavome. Lietuvoje darėme kitaip – pastatėme jau su galimybe plėstis. Tad turime iškart laisvos vietos. Tačiau tikimės, kad iki 2023 m. bus užpildyti 2/3 erdvės. Kaune esanti gamykla dydžiu neišsiskiria iš kitų mūsų gamyklų“, - 15min tiegė Sh.Caheras.

Nuo šių metų birželio Kaune jau gaminami stomos priežiūros produktai, skirti Europos rinkai. Trečiąjį kitų metų ketvirtį Lietuvoje planuojama pradėti gaminti ir šlapimo šalinimo sistemos sutrikimus lengvinančias priemones. Planuojama, kad „švaros kambarys“ (laboratorijos patalpa, paprastai naudojama kaip specializuotos pramoninės gamybos ar mokslinių tyrimų dalis) užims net 2,5 tūkst. kv. m viso gamyklos ploto.

„Mūsų kompanija veikia beveik 100 metų – 2021-aisiais švęsime veiklos šimtmetį. Viskas, ką darome, yra paremta ilgalaikėmis perspektyvomis ir toliaregišku požiūriu. Sprendimą vystyti projektą Lietuvoje priėmėme po intensyvių paieškų. Tai yra strateginis mūsų bendrovės investicinis projektas, kuris padės užtikrinti tolesnį įmonės augimą ir leis pagerinti žmonių, kuriems reikalingi mūsų produktai, gyvenimo kokybę“, – užtikrino G.Maliekelas.

Paklausus, kaip atrodo gamykla Kaune, lyginant ją su „Hollister Incorporated“ padaliniais, pvz., Balinos mieste Airijoje ar Virdžinijoje JAV, „Hollister“ atstovai patikino, kad Kauno LEZ įsikūrusi gamykla yra naujausias ir vienas iš didžiausių bendrovės padalinių.

Investuos daugiau nei 50 mln. eurų

Iš viso per keletą metų į gamyklą Kauno rajone „Hollister Incorporated“ planavo investuoti apie 50 mln. Eur. Tai, pasak įmonės atstovų, buvo pradinis planas. Labai greitai ši suma, jų žiniomis, bus viršyta. Artimiausias kelerių metų biudžetas sieks 20 mln. eurų.

„Hollister“ nuotr./„Hollister“ gamykla
„Hollister“ nuotr./„Hollister“ gamykla

15min pasiteiravo, ar „Hollister“ vadovai girdėjo apie Kauno miesto savivaldybės planus prisijungti dalį Kauno rajono savivaldybei priklausančios teritorijos. Paklaustas, ar tokiu atveju, Kauno LEZ tapus Kauno miesto dalimi, įmonei kas nors pasikeistų, Sh.Caheras atsakė: „Apie tai daug negalvojome. Mūsų požiūris – mes esame Lietuvoje, mums nesvarbu, esame Kaune ar Kauno rajone. Gal pagerėtų susisiekimas viešuoju transportu“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Hollister“ gamyklos atidarymas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Hollister“ gamyklos atidarymas

Sparčiai besiplečiant Kauno LEZ, šalia įsikūrę Ramučiai, Sergeičikai, tampa nebe tokie „ramūs“. Paklaustas, kaip, nenorėdami konfrontacijos, pagerino vietos gyventojų gerbūvį, Sh.Caheras patikino, kad jau pradėjo megzti ryšius su vietos kaimais. Vietos gyventojai buvo pakviesti ekskursijai po gamyklą, vykdyta „Darom“ akcija.

„Vykome į Ramučius, kur tvarkėme vietos parką. Taip pat rėmėme Kauno maratoną. Tai, ką darome Lietuvoje, skiriasi nuo to, ką darome kitose šalyse. Čia mes labiau reklamuojame save, remiame vietos renginius, nes norime pritraukti gerus darbuotojus, partnerius. Taip, gauname prašymų paremti, bet žiūrime, ar tai atitinka mūsų prekės ženklo viziją“, – teigė „Hollister“ atstovas.

Statybos truko 17 mėnesių

Apie sprendimą atidaryti gamyklą Kaune pranešta 2017 m. lapkričio 8 dieną. 17 mėnesių trukę statybos darbai baigti 2019 m. kovo 28 d. Projektavimo darbus atliko inžinerijos, aplinkosaugos ir architektūros kompanija „Sweco“, pagrindinis sutarties vykdytojas – darnios nekilnojamojo turto plėtros ir statybų bendrovė „YIT Kausta“.

Gamybos ir platinimo padalinius daugiau kaip 90 šalių visame pasaulyje turinti „Hollister Incorporated“ tikisi, kad naujasis gamybos kompleksas visu pajėgumu pradės dirbti jau 2025 metais.

„Vėliau tikimės tolesnės plėtros – mūsų išsinuomota erdvė Kauno LEZ leis mums padvigubinti pastatų plotą“, – anksčiau yra sakęs „Hollister Incorporated“ prezidentas ir generalinis direktorius G.Maliekelis.

Numatyta plėtra septyneriems ar net dešimčiai metų į priekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius