Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno regionas pasirengęs naujoms Didžiosios Britanijos verslo investicijoms

Penktadienį Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) bei tarptautiniame Kauno oro uoste buvo aptartos Didžiosios Britanijos verslo ir investicijų Kaune galimybės.
Atidarius „Ryanair“ bazę Kaune čia nuolat bus laikomi du bendrovės lėktuvai
Atidaryta „Ryanair“ bazė Kaune tapo stipriu koziriu mezgant verslo ryšius tarp Lietuvos ir Didžiosios Britanijos verslininkų / Aliaus Koroliovo nuotr.

Diskusijoje apie galimą bendradarbiavimą dalyvavo Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje (British Chamber of Commerce) delegacija kartu su rūmų valdybos pirmininku Christopher C. Butler, Didžiosios Britanijos ambasadorius Lietuvoje Simon Butt, Kauno technologijos universiteto (KTU) docentas bei asociacijos „Santakos slėnis“ direktorius Eugenijus Mačikėnas ir kiti politikos bei verslo atstovai.

Kauno LEZ direktorius Vytautas Petružis atkreipė dėmesį į palankias sąlygas užsienio investicijoms regione. Pasak jo, Kauno regione gerai išvystyta infrastruktūra bei didelė aukštos kvalifikacijos darbuotojų pasiūla – daugiau nei 700 tūkst. gyventojų.

„Savo ruožtu Kauno LEZ patrauklus ne tik dėl mokesčių lengvatų, bet ir dėl patogios geografinės padėties,“ – apie Lietuvos ir Kauno privalumus kalbėjo V.Petružis.

Pasak dr. E.Mačikėno, Kauno regione gerai išvystyti universitetų ir verslo santykiai. Toks bendradarbiavimas su įmonėmis leidžia geriau suprasti specialistų poreikį rinkoje.

„KTU šiuo metu ruošiama daugiau nei 15 tūkst. profesionalų, galėsiančių dirbti aukštųjų technologijų įmonėse. Sparčiai besivystant Kauno regiono ekonomikai, kvalifikuotų specialistų pasiūla padės paspartinti užsienio kompanijų plėtrą Lietuvoje“, – sakė E.Mačikėnas.

Nauju regiono koziriu tapo ir neseniai Kauno oro uoste atidaryta pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ lėktuvų bazė.

„Patogus tiesioginis susisiekimas yra svarbus faktorius, padedantis pritraukti užsienio investicijas, todėl džiaugiamės galėdami prisidėti prie regiono ekonominės plėtros“, – teigė Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas.

Britanijos prekybos rūmai, vienijantys Lietuvos ir Didžiosios Britanijos verslo kompanijas ir pavienius verslininkus, tikisi dar labiau paskatinti šalių tarpusavio bendradarbiavimą įtraukiant ne tik įmones, įsikūrusias šalies sostinėje, bet ir kituose miestuose. Pasak valdybos pirmininko Christopher C. Butler, per pastarąjį dešimtmetį pavyko užmegzti daug naujų kontaktų tarp abiejų šalių verslininkų.

„Malonu matyti, jog vis daugiau įvairių sričių įmonių iš D. Britanijos žvalgosi į Lietuvos rinką. Tikimės, kad ir toliau galėsime prisidėti prie sėkmingo dvišalių santykių plėtojimo“, – pažymėjo Christopher C. Butler.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius