-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno miesto savivaldybė prašo įvertinti jos sąskaitas areštavusios antstolės veiksmus

Kauno savivaldybė trečiadienį kreipėsi į Teisingumo ministeriją ir Antstolių rūmus, prašydama įvertinti visas savivaldybės sąskaitas areštavusios antstolės veiksmus.
Tomas Grigalevičius (k.), Andrius Kupčinskas, Dainius Ratkelis
Tomas Grigalevičius (k.), Andrius Kupčinskas, Dainius Ratkelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Vakar (trečiadienį – BNS) pasirašyti mano raštai teisingumo ministrui, kuris skiria antstolius, ir Antstolių rūmams, kurie prižiūri pačią veiklą, kad įvertintų tokius jos (Sonatos Vaicekauskienės – BNS) veiksmus“, – BNS ketvirtadienį sakė miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Dėl antstolės sprendimo išieškoti 8,5 mln. litų skolą statybų bendrovės „Kamesta“ naudai iš visų savivaldybės sąskaitų pusantros paros buvo sutrikęs savivaldybės ir jos įmonių darbas. Per šį laiką iš sąskaitų buvo nurašyta apie 20 mln. litų.

Pasak D.Ratkelio, trečiadienį išieškojimas buvo sustabdytas, antstolė pinigų perteklių pradėjo grąžinti. Jo teigimu, toks sprendimas nebuvo neteisėtas, tačiau verčia abejoti antstolės kompetencija.

Jeigu paaiškėtų, kad dėl šių veiksmų savivaldybė patyrė žalą, būtų svarstoma galimybė dėl jos kreiptis į teismą.

„Mane Apskaitos skyrius informuos, ar mums teko pasinaudoti kokiomis nors kredito linijomis, ar mes dėl to turėjome mokėti kažkokias palūkanas. Bet visa tai paaiškės gal ketvirčio gale“, – kalbėjo D.Ratkelis.

S.Vaicekauskienė BNS sakė, kad lėšos iš savivaldybės sąskaitų nurašytos pagal Kauno apygardos teismo rugsėjo 9 dieną išduotą vykdomąjį raštą, kuriuo „Kamestos“ naudai leista išieškoti apie 8,53 mln. litų litų savivaldybės skolą ir koncesijos mokestį.

Sumaištis kilo dėl taikos sutarties su „Kamesta“, kurią be tarybos svarstymo pernai pasirašė tuometinis savivaldybės administracijos direktorius Antanas Nesteckis. Savivaldybė siekia panaikinti šią sutartį – Aukščiausiasis Teismas tokį savivaldybės prašymą nagrinės rugsėjo 23 dieną.

Pagal 2005 metais pasirašytą sutartį, „Kamesta“ pastatė ir turėjo prižiūrėti Aleksoto tilto kairiojo prietilčio transporto mazgą ir dalies Nemuno krantinę – bendrovė įsipareigojo į projektą investuoti 5 mln. litų nuosavų lėšų bei dar 15,5 mln. litų banko paskolą, kurią gavo 2005 metų lapkritį.

2005 metų liepą Kauno valdžia nustatė, jog projekto vertė bus ne didesnė kaip 59,312 mln. litų. Vėliau Kauno savivaldybė ir „Kamesta“ sutarė, kad koncesijos mokestis bus skaičiuojamas už kiekvieną ruožą pravažiavusį automobilį 0,26 cento, o maksimalus pravažiavusių automobilių skaičius, už kurį apmokama, yra 9,125 mln. automobilių per metus.

2009 metų spalį savivaldybė, motyvuodama esminiais sutarties pažeidimais, nutraukė sutartį su „Kamesta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius