Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kavos puodelio testas“, naudojamas pokalbyje dėl darbo: neišlaikysite, nebūsite priimti

Apskaitos programinės įrangos įmonės vadovas per pokalbius dėl darbo potencialius darbuotojus išbando svarbiu „kavos puodelio testu“ – jis nepriima į darbą nė vieno, kuris jo neišlaiko, ir net įtraukia jį į juodąjį įmonės sąrašą, rašo portalas mirror.co.uk.
Kavos puodelis
Kavos puodelis / 123RF.com nuotr.

Bene kiekvienas esame girdėjęs, kad įdarbinimo vadybininkai sprendimą priima per 15 sekundžių nuo jūsų atėjimo į pokalbį. Nepriklausomai nuo to, ar tai tiesa, labai svarbu, kad pirmasis įspūdis būtų geras, jei norite gauti svajonių darbą.

Apskaitos programinės įrangos įmonės vadovas atskleidė, kad per pokalbį dėl darbo visuomet laikosi itin svarbios kavos gėrimo taisyklės – ir neįdarbins nė vieno, kuris neišlaikys jo testo. Paprastas „kavos puodelio testas“ naudojamas kiekvieno pokalbio dėl darbo pabaigoje, nes jis daug ką parodo apie žmogaus požiūrį.

Trentas Innesas nepriims į darbą nė vieno, kuris neišlaikys jo „kavos puodelio testo“, nes mano, kad jis parodo daugiau apie požiūrį nei bet koks kitas klausimas.

Tiesą sakant, jis sako, kad visi, kurie neišlaiko testo, iš tikrųjų patenka į juodąjį sąrašą.

T.Innesas, dirbantis bendrovėje „Xero Australia“, pasidalijo savo maža gudrybe kalbėdamas verslo tinklalaidėje „The Venture“ kartu su verslininku Lambros Photios.

„Aš visada jus nusivesiu pasivaikščioti į vieną iš mūsų virtuvių ir kažkokiu būdu jūs visada išeisite su gėrimu. Tada mes grįžtame atgal, imame interviu, ir vienas iš dalykų, kuris labai svarbus interviu pabaigoje, yra tai, ar asmuo, kuris siekia dirbti pas mus, nori tą tuščią puodelį nunešti atgal į virtuvę?“ – atskleidė T.Innesas.

Pasak jo, galima ugdyti įgūdžius, įgyti žinių ir patirties, tačiau viskas priklauso nuo požiūrio. T.Innesas sako, kad žmogus turi pats išsiplauti savo kavos puodelį ir šis jo triukas esą puikiai veikia, nes jų biuro virtuvės visuomet itin švarios.

„Jei vieną dieną ateisite į „Xero“ biurą, pamatysite, kad virtuvės beveik visada švarios ir blizgančios, ir tai labai priklauso nuo koncepcijos „išplauk savo kavos puodelį“, – neabejoja jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius