-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainių krematoriume pernai atlikta 7 380 kremavimų – dukart daugiau nei užpernai

AB „K2 LT“ valdomas „Lietuvos krematoriumas“ pernai atliko 7 380 kremavimų. Tai 50 proc. daugiau nei 2019 metais, kuomet buvo atlikti 4 902 kremavimai, arba beveik dvigubai daugiau nei 2018 metais, kuomet buvo atliktos 3 804 kremacijos, – pranešimu spaudai informuoja „K2 LT“.
Krematoriumas Kėdainiuose
Krematoriumas Kėdainiuose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš visų pernai atliktų kremacijų 578 yra susijusios su COVID-19, t. y., prieš mirtį šie asmenys arba sirgo koronavirusu, arba jiems buvo įtariama ši liga, bet nebuvo atliktas tyrimas dėl COVID-19.

Vien per 2020 metų gruodžio mėnesį buvo atlikti 794 kremavimai, t. y., 75 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai, iš jų – 370 asmenų palaikų, kurie sirgo COVID-19 arba jiems buvo įtarta ši liga.

„Žmonių, besikreipiančiųjų dėl artimųjų palaikų kremavimo, srautai išaugo dėl įvairių priežasčių, – sako įmonių grupės „K2 LT“, valdančios „Lietuvos krematoriumą“ ir ritualinių paslaugų centrą „Rekviem“, direktorius Bernardas Vilkelis. – Žmonės dažniau renkasi mūsų, o ne kaimyninių šalių krematoriumus, išaugęs pačios paslaugos populiarumas bendrai, o per paskutinius mėnesius ir dėl suvaržymų, organizuojant laidotuvių ceremonijas. Pavyzdžiui, kai kurie asmenys galbūt dabar yra saviizoliacijoje ir negali šiuo metu surengti atsisveikinimo ceremonijos, dar kiti nori surengti ją su daugiau dalyvių, todėl palaikus kremuoja ir laukia, kuomet pasikeis sąlygos. Įtakos turėjo ir bendrai padidėjęs mirtingumas“.

Lietuvos krematoriume Kėdainiuose yra dvi kremavimo linijos, per metus galinčios kremuoti iki 10 000 velionių. Šiuo metu yra projektuojama trečioji linija, tuomet bus galima atlikti iki 15 000 kremacijų per metus.

„Mes visuomet stengiamės suteikti aukščiausios kokybės paslaugas, atitinkančias žmonių lūkesčius ir poreikius. Šiuo metu projektuojame trečiąją kremavimo liniją, siekdami žmonėms pasiūlyti daugiau pageidaujamų laikų kremacijoms“, – teigė įmonės direktorius.

Pernai „K2 LT“ akcijos buvo labiausiai brangusios lietuviškos akcijos NASDAQ Baltijos biržoje (akcija brango 52,63 proc. – t. y., nuo 19 eurų iki 29 eurų). Įmonės turimais duomenimis, suprekiauta akcijų už 2,3 milijono eurų. Įmonės rinkos kapitalizacija 2020 metų pabaigoje siekė kiek daugiau nei 9 milijonus eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius