-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keičiasi „Lietuvos krematoriumą“ valdančios įmonių grupės K2 LT akcininkai

Keičiasi lietuviško kapitalo įmonių grupės AB K2 LT, valdančios „Lietuvos krematoriumą“ bei visoje Lietuvoje veikiančią laidojimo ceremonijų organizavimo sistemą „Rekviem“, akcininkai – praėjusią savaitę vienas bendrovės steigėjų bei ilgametis direktorius Vytenis Labanauskas ir jo šeimos nariai pardavė 15,4 proc. visų įmonės akcijų, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Kedainių krematoriumas
Kedainių krematoriumas

AB K2 LT valdybos narys Redas Kristanavičius įsigijo dalį parduotų akcijų ir šiuo metu jo valdoma akcijų dalis pakilo nuo 10,3 proc. iki 13,8 proc. Likusias akcijas įsigijo įmonės akcininkas UAB „RGK Invest“ (turėjęs 6,2 proc.) ir vienas naujas investuotojas.

„Bendrovės veikla pasiekė brandžią stadiją – norime padėkoti Vyteniui Labanauskui už ilgametį darbą vadovaujant įmonei, dirbant jos valdyboje. Vertiname jo indėlį įkuriant krematoriumą ir pasiūlant kremavimo paslaugą atlikti Lietuvoje, populiarinant kremavimą kaip ekologišką laidojimo būdą. Iki „Lietuvos krematoriumo“ veiklos pradžios tai buvo nišinė paslauga, atliekama tik užsienyje“, – sako AB „K2 LT“ direktorius Bernardas Vilkelis.

Pasak B.Vilkelio, konsoliduodami didesnį akcijų paketą, akcininkai rodo pasitikėjimą įmonės veiklos rezultatais, vykdoma veikla ir plėtros planais. 2019 m. buvo rekordiniai lietuviško kapitalo bendrovės istorijoje – įmonė uždirbo kiek daugiau nei 505 tūkst. grynojo pelno. Tuo tarpu vykdoma plėtra apims naujas veiklos sritis ir geografiją, įmonė žmonėms pasiūlys naujo standarto paslaugų ir tokiu būdu prisidės prie laidojimo ceremonijų standarto formavimo šalyje.

„Būdami kremavimo paslaugos lyderiais Lietuvoje, ir toliau vykdysime planuotą įmonės plėtrą. Norime žmonėms pasiūlyti ne tik kokybiškas laidojimo paslaugas, bet ir pagarbų atsisveikinimą, matome šviesių, šiuolaikiškų atsisveikinimo namų poreikį. Šiuo metu jau baigiame pirmąjį plėtros etapą – atsisveikinimo namų Kaune statybą“, – teigia AB K2 LT direktorius.

Atsisveikinimo namai „Rekviem Kaunas“ statomi 30 arų sklype Kaune, Jonavos g. Projektas iš dalies yra finansuojamas SEB banko. Iš viso į šį projektą investuojama daugiau kaip 1,2 mln. eurų, o atidarymas planuojamas trečiąjį šių metų ketvirtį. Naujos koncepcijos moderniuose atsisveikinimo namuose bus teikiamos visos svarbiausios ritualinės atsisveikinimo paslaugos po vienu stogu. Specialioje erdvėje su vaizdu į Neries upę bus siūlomi ir gedulingi pietūs.

Antrasis suplanuotas plėtros etapas – atsisveikinimo namai su kremavimo linija Vilniaus rajone. Bendrovė yra įsigijusi sklypą, kuriame yra suprojektuoti atsisveikinimo namai ir krematoriumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius