Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių organizatorius „Go Planet Travel“ ant bedugnės krašto: dėl skolų jo turistų nėra kam skraidinti

Lietuvos užsakomųjų skrydžių oro bendrovė „Grand Cru Airlines“ nutraukė sutartį su kelionių organizatore „Go Planet Travel“ ir nuo liepos 17 dienos nebeteiks jai paslaugų. „Grand Cru Airlines“ vadovas Valdas Barakauskas BNS patvirtino, kad sutartis nutraukta liepos 3 dieną, o tai lėmė „Go Planet Travel“ neatsiskaitymas už paslaugas.
Kipras
Pirmiausia „Go Planet Travel“ atsisakė skrydžių į Kiprą. / 123rf.com nuotr.

„Grand Cru Airlines“ vadovas Valdas Barakauskas BNS patvirtino, kad sutartis nutraukta liepos 3 dieną, o tai lėmė „Go Planet Travel“ neatsiskaitymas už paslaugas. 15min.lt jau rašė, kad „Go Planet Travel“ atsisakė nemažai skrydžių. Atsisakiusi skrydžių į Kiprą bendrovė pardavinėjo keliones ilsėtis Bulgarijoje, Turkijoje, Tunise, Graikijoje.

„Esminis sutarties pažeidimas – nemokumas. „Go Planet Travel“ nuo šių metų vasario pradėjo neatsiskaityti už suteiktas paslaugas, o didžiausios skolos susikaupė už kovo, balandžio, gegužės ir birželio mėnesius. Bendra „Go Planet Travel“ skola šiuo metu siekia apie 4 mln. litų“, – BNS tvirtino V.Barakauskas.

Esminis sutarties pažeidimas – nemokumas. „Go Planet Travel“ nuo šių metų vasario pradėjo neatsiskaityti už suteiktas paslaugas, o didžiausios skolos susikaupė už kovo, balandžio, gegužės ir birželio mėnesius.

„Grand Cru Airlines“, „Go Planet Travel“ ir atvykstamojo turizmo bendrovė „Go Baltic Travel“ iki šiol priklausė prieš metus veiklą pradėjusiam holdingui „Grand Go Group“ – jis valdė 50 proc. „Grand Cru Airlines“ ir po 100 proc. „Go Planet Travel“ ir „Go Baltic Travel“ akcijų.

Tačiau šiuo metu, anot V.Barakausko, 100 proc. „Grand Cru Airlines“ akcijų priklauso Kipro bendrovei „Brenalan Investments Ltd.“, kuri vienintele įmones akcininke tapo gegužės 27 dieną.

Tuo tarpu „Grand Go Group“ holdingą gegužės pradžioje už neskelbiamą sumą įsigijo įsigijo verslininko Sauliaus Vaitkevičiaus valdoma grupė „WPI investments“. Tuomet teigta, kad „WPI investments“ perka ir holdingui priklausančią „Grand Cru Airlines“ akcijų dalį.

„Go Planet Travel“ kelionių organizatorius ir holdingas „Grand Go Group“ siejmas su verslininku Martynu Laiviu, kurio ankstesnė kelionių imperija – kelionių agentūra „Star Holidays“ ir avialinijos „Star 1 Airlines“  bankrutavo palikusi didžiules skolas.

Gegužę Lietuvos Aukščiausiasis Teismas priėmė nutartį, kuria buvęs bankrutavusios skrydžių bendrovės „Star 1 Airlines“ vadovas M.Laivys pripažintas nesukėlusiu daugiau nei 10 mln. Lt nuostolių bendrovei. Sprendimas priimtas buvusio „Star 1 Airlines“ vadovo teisiniams patarėjams įrodžius, kad buvęs bendrovės „Star 1 Airlines“ vadovas veikė bendrovės interesais ir jo priimti verslo sprendimai buvo teisėti. 

S.Vaitkevičius BNS ketvirtadienį nekomentavo sutarties nutraukimo ir teigė, kad padėtis dėl „Grand Cru Airlines“ akcijų įsigijimo yra ginčytina.

Liepos 4-17 dienomis keliaujantiems „Go Planet Travel“ klientams siūloma įsitikinti, ar apmokėti viešbučiai ir ar kelionė įvyks sklandžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius