-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Juščius: „KTG Agrar“ įmonės bus integruotos į „Auga Group“

Viena didžiausių Baltijos šalyse žemės ūkio investicijų bendrovių „Auga Group“, įsigijusi bankrutuojančias Vokietijos žemės ūkio bendrovės „KTG Agrar“ įmones Lietuvoje, ketina jas integruoti į grupę.
Kęstutis Juščius, „Agrowill Group“ valdybos pirmininkas
Kęstutis Juščius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Įsigytose bendrovėse bus įdiegta mūsų grupės valdymo ir organizacinė struktūra, integruojant jas kaip gamybinius vienetus į grupės veiklą. Tos įmonės neveiks kaip atskiras ūkinis subjektas, jos nebus apjungtos į, tarkime, „Auga Agrar“ padalinį. Šios įmonės bus ir funkciniais ir organizaciniais ryšiais integruotos į mūsų grupę, kaip dabar yra mūsų kitose įmonėse“, – BNS sakė netiesioginis didžiausias „Auga Group“ akcininkas ir valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.

„Pertvarka jau vyksta, manau, per šiuos metus įmonės bus pilnai integruotos į mūsų struktūrą“, – pridūrė jis.

K.Juščius pripažino, kad dalies įsigytų įmonių, kurios iki šiol veikė daugiau kaip holdingo bendrovės, valdė kitas įmones ir žemės ūkio verslu tiesiogiai neužsiėmė, gali būti atsisakyta.

„Dalies bendrovių, kurios nereikalingos funkciškai, neliks. Jos reorganizavimo metu gali būti panaikintos arba apjungtos (...) Yra įmonių, kurios toliau tęs panašią veiklą kaip ir anksčiau, pavyzdžiui, Mažeikiuose įsikūręs jų padalinys, vadinamoji bazė“, – teigė K.Juščius.

Anot jo, taip pat ketinama perskirstyti ir įsigytų įmonių žemės plotus.

„Kartais tas žemes patogiau dirbti mūsų bendrovėms, jos yra praktiškai mūsų kieme arba kažkur netoli. Mes funkciškai tą patį žemės dirbimą perdalinsime taip, kad jis teritorine, valdymo ir priežiūros prasme taptų kokybiškesnis (....) Bendrovės dirbs tą žemę kuri yra arčiau“, – sakė K.Juščius.

Pasak jo, šiuo metu taip pat vertinamas įsigytų įmonių apyvartinių lėšų poreikis, planuojama investuoti ir į naujos įrangos įsigijimą.

„Pagal mūsų ekologiško augimo koncepciją, turėsime investuoti į tam tikrus specializuotus ekologinius padargus, kurie yra žymiai kokybiškesni nei dabar šių įmonių turima technika. Vien tam gali tekti skirti iki 1 mln. eurų“, – sakė K.Juščius.

„Auga Group“ sausio pabaigoje baigė 1,38 mln. eurų vertės „KTG Agrar“ verslo Lietuvoje įsigijimo sandorį. Grupės valdoma žemės ūkio bendrovė „Agrowill Smilgiai“ įsigijo po 100 proc. bendrovių „KTG Agrar“, „Agrar Raseiniai“, „Agrar Mažeikiai“, „PAE Agrar“, „Delta Agrar“, „ fentus 10.“, „norus 26.“ ir „LT Holding“ akcijų.

KTG bendrovės Lietuvoje augina grūdines ir kitas kultūras, joms priklauso daugiau nei 7,7 tūkst. hektarų žemės, iš kurių beveik 6,1 tūkst. hektarų yra sertifikuoti ekologinės gamybos plotai. Iki šiol šios bendrovės augino ekologines pašarines kultūras, kurių didžioji dalis buvo eksportuojamos į Vakarų Europą.

2015 metais konsoliduotos KTG bendrovių pardavimo pajamos buvo 4,7 mln. eurų. Šiose bendrovėse dirba apie 50 darbuotojų.

„Auga Group“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše ir Varšuvos vertybinių popierių biržoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius