-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadieniais Veisiejų turgus – tarsi atlaidai: susirenka 1 000 žmonių, o prekeivių net iš užsienio būna

Jau kelerius metus šalia Ančios ežero besiglaudžiantis Veisiejų miestelis (Lazdijų r.) kiekvieną ketvirtadienį pradeda tradiciniu ritualu – turgumi. Vargiai besirasi Veisiejuose, kur gyvena vos 1,5 tūkst. žmonių, pirkią, iš kurio kiekvieną ankstų ketvirtadienio rytą bent vienas žmogus nenueitų į miestelio pakraštyje įsikūrusį ūkininkų turgų.
Veisiejų turgus
Veisiejų turgus

Susirenka iki tūkstančio žmonių

“Mūs turgus – dar garsesnis nei Kaniūkai”, – dzūkuodama rėžia man veisiejiškė, kai užklausiu, ar dideli Veisiejuose turgūs.

Petras Jurkevičius
Petras Jurkevičius

Veisiejų turgavietės šeimininkas, žinomas Lazdijų rajono verslininkas Petras Jurkevičius neslepia, kad turguje nestokoja nei prekybininkų, nei pirkėjų, nei šiaip smalsuolių, užsukančių čia ne tiek apsipirkti, kiek pasidairyti, pažįstamų susitikti, naujienomis pasidalinti.

“Mažo miestelio žmogui – tai ir savotiška atrakcija. Kartais girdžiu juokaujant, kad turguje dažniau pasimato nei bažnyčioj ar šiaip giminėse sueina į svečius”, – pasakoja turgavietės adminstratorius.

Anot pašnekovo, žmonių gausą Veisiejų turguje lemia dėkingai parinkta turgaus diena – ketvirtadienis. Mat netolimoje Varėnoje, Alytuje ar Seirijuose turgūs vyksta penktadieniais, Kalvarijoje – sekmadieniais.

“Aplinkui arti ketvirtadienį nebūna turgaus nei viename miestelyje. Tai visi prekybininkai ir suvažiuoja čia. O kur prekybininkai, ten ir pirkėjai”, – sako P.Jurkevičius.

Veisiejų turgus
Veisiejų turgus

Ketvirtadieniais Veisiejų turgavietėje prekiauja per šimtą prekybininkų. Pirkėjų – keliskart daugiau. Būna, kad iki tūkstančio žmonių susirenka – priklausomai nuo oro.

Nuo adatos – iki vežimo

Šią savaitę čia prekiavo ne tik lazdijiškiai, druskininkiečiai, bet ir alytiškiai, Kazlų Rūdos, Kauno, Vilkaviškio, Kalvarijos, Kybartų, Varėnos prekybininkai. Vyrai ir moterys prekiavo maistu, drabužiais, įrankiais, indais, avalyne, baldais, patalyne.

Turgavietė turi ir savais jau vadinamus prekeivius iš kaimyninės Lenkijos – du lenkai Veisiejuose prekiauja kombinuotaisiais pašarais, trąšomis, ūkininkų ūkiuose naudojamos žemės ūkio technikos atsarginėmis dalimis, kitais padargais.

Veisiejų turgus
Veisiejų turgus

Ypač gausu prekiautojų gėlėmis ir daigais. Nemažai ir ūkininkų – su braškėmis, lašiniais, rūkytomis dešromis, žuvimi, medumi, daržovėmis. Gausu pasirinkti dalgiakočių, kirvakočių, medinių šaukštų, mentelių, kubilų ir indų daržovėms raugti.

Ūkininkas iš Simno (Alytaus rajonas) už savo ūkyje išaugintų braškių kilogramą prašė 6 litų ir pirkėjais nesiskundė.

Ūkininkas iš Simno (Alytaus rajonas) už savo ūkyje išaugintų braškių kilogramą prašė 6 litų ir pirkėjais nesiskundė.

Yra ir perpardavinėtojų – lenkiškomis daržovėmis ir vaisiais prekiaujantis pietietiškos išvaizdos vyras sako kainą laikąs žemesnė, nes “labiau lietuviškus perka”.

Vis dėlto, tą patvirtina ir turgavietės administratorius, populiariausia prekė Veisiejų turgavietėje yra dėvėti drabužiai. Šie prekeiviai užėmę didžiausią dalį turgaus teritorijos.

Ateities planuose – turgavietės rekonstrukcija

Veisiejų turgavietę verslininkas P.Jurkevičius įsigijo kartu su čia esančiais gamybiniais pastatais. Juose baigiama įrengti statybinių prekių parduotuvė.

“Pirmiausia rekonstravome statybinių ir ūkinių prekių sandėlius, įrengėme parduotuvę. Jau vasaros pabaigoje planuojame ir turgavietės teritorijos gerinimo darbus – įrengsime naujas prekybines lentynas, paviljoną, takus, aikšteles”, – ateities planais dalijosi P.Jurkevičius.

Veisiejų turgus
Veisiejų turgus

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius