Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kilus sekimo skandalui, atsistatydino „Credit Suisse“ veiklos direktorius

Kilus dideliam skandalui, kuris sukrėtė Šveicarijos finansininkų pasaulį, atsistatydino Šveicarijos banko „Credit Suisse“ veiklos direktorius Pierre-Olivier Bouee.
Šveicarijos bankas „Credit Suisse“
Šveicarijos bankas „Credit Suisse“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Šveicarija Bankas

Naujuoju banko veiklos direktoriumi jau paskirtas Jamesas Walkeris.

Šių metų liepą iš savo posto netikėtai pasitraukė „Credit Suisse“ turtingų klientų turto valdymo padalinio vadovas Iqbalas Khanas. Rugpjūtį paaiškėjo, kad jis sutiko dirbti konkuruojančiame banke UBS.

Rugsėjo 17 dieną I. Khanas pastebėjo jį sekantį žmogų ir padarė jo ir jo automobilio nuotraukas, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Netrukus po to žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie tai, jog I. Khanas buvo sekamas „Credit Suisse“ nurodymu, nes bankas esą baiminosi, kad jis mėgins pervilioti kai kuriuos darbuotojus ir klientus.

Bankas sureagavo į šiuos pranešimus ir paskelbė, jog atliks patikrinimą.

Visą atsakomybę už sprendimą dėl I.Khano sekimo prisiėmė P.O.Bouee, ilgametis „Credit Suisse“ generalinio direktoriaus Tidjane Thiamo padėjėjas.

„Veiklos direktorius pareiškė, jog sprendimą dėl Iqbalo Khano sekimo jis priėmė pats, siekdamas apginti banko interesus, – rašoma „Credit Suisse“ valdybos antradienį paskelbtame pranešime. – Jis neaptarė šio sprendimo nei su generaliniu direktoriumi, nei su kuriuo nors iš valdybos narių.“

Teisinių paslaugų bendrovė „Homburger“, kuri banko valdybos pavedimu atliko šio incidento tyrimą, nerado jokių ženklų, jog generalinis direktorius pritarė sprendimui sekti I. Khaną, ar ženklų, kad jis žinojo apie tokį sprendimą prieš rugsėjo 18-ąją, kai sekimas buvo nutrauktas.

Tačiau bendrovė nustatė, jog sekti I.Khaną P.O.Bouee liepė rugpjūčio 29-ąją, kai UBS paskelbė apie jo įdarbinimą.

„Ir „Homburger“ tyrimas, ir I.Khano sekimas neatskleidė jokių ženklų, kad jis, pažeisdamas savo sutartinius įsipareigojimus, mėgina pervilioti „Credit Suisse“ darbuotojus ar klientus“, – pažymima banko pranešime.

„Valdyba palankiai vertina tinkamas priemones, kurių imamasi siekiant apginti bendrovės interesus, be kita ko, tais atvejais, kai iš darbo išeina aukščiausio rango vadovai. Tačiau valdyba mano, jog nurodymas sekti I.Khaną buvo neteisingas ir netinkamas“ ir gerokai pakenkė „Credit Suisse“ reputacijai.

P.O.Bouee įteikė atsistatydinimo prašymą, kurį valdyba nedelsdama patenkino.

Tuo tarpu pirmadienį pasklido žinia apie tai, jog nusižudė konsultantas, padėjęs P.O.Bouee pasamdyti privačius detektyvus I.Khano sekimui.

Konsultantas, kurio pavardė neatskleidžiama, nusišovė dar praėjusią savaitę, rašo „The Wall Street Journal“.

Šveicarijos policija ir prokuratūra pradėjo tyrimą dėl jo mirties.

„Credit Suise“ valdybos pirmininkas Ursas Rohneris per antradienį Ciuriche įvykusią spaudos konferenciją pareiškė, jog ir valdyba, ir jis visiškai pasitiki T.Thiamu.

Jis atsiprašė dėl banko veiksmų ir taip pat atsiprašė I.Khano ir jo šeimos bei pažymėjo, jog sprendimas dėl sekimo buvo „neteisingas“.

U.Rohneris taip pat pareiškė apgailestaująs dėl konsultanto mirties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius