-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija pirmą kartą aplenkė JAV pagal startuolių „vienaragių“ skaičių

Privačių startuolių, kuriuos investuotojai yra įvertinę daugiau kaip 1 mlrd. JAV dolerių, Kinijoje dabar yra daugiau negu Jungtinėse Valstijose, parodė tyrimų bendrovės „Hurun Report“ pirmadienį paskelbtas pirmasis pasaulio „vienaragių“ sąrašas.
Kinija ir JAV
Kinija ir JAV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Hurun“ atlikto tyrimo duomenimis, 2019 metų birželį pasaulyje buvo iš viso 494 itin didelės vertės startuoliai, dar vadinami „vienaragiais“, ir 206 iš jų buvo Kinijos bendrovės.

Taigi Kinija dabar turi daugiau „vienaragių“ negu bet kuri kita pasaulio šalis. Antroje vietoje yra Jungtinės Valstijos, kuriose yra įsikūrusios 203 tokios bendrovės.

„Kinija ir JAV dominuoja – jos turi daugiau nei 80 proc. žinomų pasaulio „vienaragių“, nors joms tenka tik pusė pasaulio bendrojo vidaus produkto (BVP) ir ketvirtadalis pasaulio gyventojų“, – pažymėjo „Hurun Report“ valdybos pirmininkas Rupertas Hoogewerfas (Rupertas Hiogeverfas).

„Likusios pasaulio šalys turi pabusti ir stengtis kurti aplinką, kuri leistų „vienaragiams“ klestėti.“

„Hurun“ skaičiavimais, Kinijoje yra įsikūrę trys vertingiausi pasaulio „vienaragiai“ – „Alibaba“ pavaldžioji įmonė „Ant Financial“, programėlių kūrėja „ByteDance“ ir pavėžėjimo paslaugų milžinė „Didi Chuxing“. Jų bendra vertė siekia 280 mlrd. JAV dolerių.

Į sąrašą taip pat pateko nemažai žinomų JAV bendrovių, kaip antai „Airbnb“ ir „WeWork“. Jame yra ir mažiau žinomų startuolių, pavyzdžiui, Kalifornijoje įsikūrusi automatizuoto picų pristatymo bendrovė „Zume“ ir Indijos virtualaus sporto platforma „Dream11“.

Pasak „Hurun“, tai pirmas kartas, kai tyrėjai patvirtino, jog Kinijos „vienaragių“ skaičius yra didesnis negu Jungtinių Valstijų.

Beje, birželį paskelbtoje kitos tyrimų bendrovės „Visual Capitalist“ ataskaitoje buvo nurodyta, jog Kinijoje yra tik 94 „vienaragiai“, o Jungtinėse Valstijose – 156. Rengiant tą ataskaitą, buvo remtasi 2019 metų gegužės mėnesio duomenimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius