-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Kinijoje dėl pasenusios mėsos uždaryta įmonė, tiekusi produkciją „McDonald's“ ir KFC

JAV greito maisto kompanijos „McDonald's“ ir KFC savininkė „Yum Brands“ pirmadienį atsiprašė Kinijos vartotojų ir pareiškė, kad jie nebepirks mėsos iš Šanchajaus tiekėjo „OSI Group“. Įmonės padalinį „Shanghai Husi Food Co“ Kinijos pareigūnai uždarė dėl nesaugaus maisto, praneša „Reuters“.
Gedimino prospekte vietoje „Literatų svetainės“ atsidarys KFC
Gedimino prospekte vietoje „Literatų svetainės“ atsidarys KFC / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 McDonald's

Kinijos pareigūnai uždarė „OSI Group“ ir konfiskavo nebegaliojančius maisto produktus. Įmonės prekes pirko KFC, „Pizza Hut“ ir „McDonald's“. „OSI“ pasaulyje turi apie 50 gamyklų. „McDonald's“ restoranams įmonė maistą tiekė nuo 1992 metų, „Yum“ – nuo 2008. 2012 metais įmonės pajamos siekė 5 mlrd. dolerių.

Šis incidentas yra „Yum“ ir „McDonald's“ galvos skausmas, nes greito maisto kompanijos nukentėjo nuo maisto saugumo skandalo 2012 metais. Dėl to pernai smarkiai krito „Yum” pelnas ir kompanija tik pradėjo stotis ant kojų.

„Manau, kad tai bus didelis iššūkis abiem įmonėms, ypač „Yum“. „Yum“ tik pradėjo atgauti pasitikėjimą ir auginti pelną. O tai greičiausiai vėl nublokš įmonę atgal“, – sakė Kinijos rinkos analitikas Benjaminas Cavenderis.

„McDonald's“ ir „Yum“ Kinijoje pagal pardavimus yra lyderiaujantys greitojo maisto tinklai, susiduriantys su dideliais iššūkiais dėl to, kad vietos įmonės vilioja sveiku, naminiu maistu.

Abi įmonės pranešė, kad nustojo pirkti maistą iš „OSI“ padalinio Šanchajuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius