Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinijos įmonė „Featherland“ Alytuje gamins namų tekstilę Lietuvai ir Skandinavijai

Kinijos namų tekstilės gamintoja „Featherland“ paskelbė pradedanti veiklą Lietuvoje. Alytuje, UAB „Alytaus Dainava“ patalpose, įsikūrusi įmonė, Lietuvoje registruota „Scandun“ pavadinimu, gamins antklodes, pagalves ir kitą aukštos kokybės namų tekstilę, kurią tieks į Skandinavijos šalis. Skandinavų jau įvertintus gaminius ketinama pasiūlyti ir Lietuvos pirkėjams.
Siūlai
Siūlai / BFL/Kęstučio Vanago nuotr.

Alytų „Featherland“ pasirinko dėl čia egzistuojančių senų tekstilės tradicijų ir kompetencijų.

Planuojama, kad įmonėje artimiausiu metu dirbs apie 10 - 15 darbuotojų, kurie iš atvežtų žaliavų gamins aukštos kokybės pūkų, plunksnų ir mikro pluošto užpildų pagalves, antklodes bei kitus namų tekstilės gaminius.

Pasak „Scandun“ vadovo Vaido Račkausko, įmonė pasirinko Alytų dėl čia sukauptų tekstilės kompetencijų: „Didžiąją dalį savo produkcijos „Featherland“ parduoda Skandinavijos rinkoje. Lietuvoje įmonė yra arčiau savo pirkėjų, dirba kultūriškai panašesnėje rinkoje, todėl gali greičiau reaguoti į klientų poreikius. Būtent Alytų „Featherland“ pasirinko dėl čia egzistuojančių senų tekstilės tradicijų ir kompetencijų. Tikimės  rasti darbščių ir kompetentingų darbuotojų, kurie padės mums tiekti aukščiausios kokybės namų tekstilę savo pirkėjams“, ‒ teigia V. Račkauskas.

Nors darbo jėgos kaštai Lietuvoje, lyginant su Kinija, mažiau konkurencingi, artumas prie tikslinių rinkų ir vienoje vietoje sukauptos specifinės kompetencijos yra vieni iš pagrindinių regionų patrauklumo aspektų.

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Arvydo Arnašiaus teigimu, „Featherland“ sprendimas įsikurti Alytuje rodo, kad regionai investuotojų pritraukimui gali išnaudoti privalumus, apie kuriuos kartais net nesusimąstoma: „Ši investicija ‒ puikus pavyzdys, kaip regionas gali išnaudoti savo privalumus. Nors darbo jėgos kaštai Lietuvoje, lyginant su Kinija, mažiau konkurencingi, artumas prie tikslinių rinkų ir vienoje vietoje sukauptos specifinės kompetencijos yra vieni iš pagrindinių regionų patrauklumo aspektų. Tikiuosi, kad „Featherland“ Lietuvoje seksis puikiai, ir, kad kiti investicijas į gamybą norintys pritraukti regionai atkreips dėmesį į Alytaus patirtį bei perims gerąją praktiką“, ‒ tvirtina A. Arnašius.

„Featherland“ gaminiais iki šiol buvo prekiaujama JAV, Šveicarijoje, Vokietijoje, Skandinavijos valstybėse. Didžioji dalis Lietuvoje pagamintos produkcijos bus eksportuojama į Skandinavijos valstybes, tačiau įmonė planuoja Alytuje pagamintą produkciją pasiūlyti ir pirkėjams Lietuvoje.

„Featherland“ yra 1999 m. Kinijoje įkurta į eksportą orientuota tekstilės gaminių įmonė. Šiuo metu įmonės gamybos biuruose Kinijoje dirba apie 200 darbuotojų, gaminančių natūralių pūkų, plunksnų ir kitų užpildų patalynę bei namų tekstilę. „Featherland“ gaminiais prekiaujama Šveicarijoje, Vokietijoje, JAV, Suomijoje, Švedijoje ir kt. Lietuvoje įmonė registruota UAB „Scandun“ pavadinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius