-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kinijos milžinė „Xiaomi“ pateikė ieškinį JAV, kad būtų pašalinta iš „juodojo sąrašo“

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintoja „Xiaomi“ sekmadienį pranešė pateikusi ieškinį, reikalaudama pašalinti ją iš „juodojo sąrašo“, į kurią buvo įtraukta buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos.
Xiaomi Mi 10 Ultra
Xiaomi Mi 10 Ultra / dxomark iliustr.

„Xiaomi“ teigimu, penktadienį ji kreipėsi į Vašingtono federalinį teismą dėl to, kad D.Trumpo administracija uždraudė amerikiečių įmonėms investuoti į bendrovę, teigdama, kad Pekine įsikūrusi bendrovė yra susijusi su Kinijos kariuomene.

Savo pranešime „Xiaomi“ teigė „esanti įsitikinusi, jog sprendimas <...> yra iš esmės neteisingas ir užkirto kelią bendrovei pasinaudoti teisiniu procesu“.

„Siekdama apsaugoti pasaulinių „Xiaomi“ vartotojų, partnerių, darbuotojų ir akcininkų interesus, bendrovė kreipėsi į teismus prašydama pripažinti sprendimą neteisėtu ir jį pakeisti“, – priduriama pranešime.

Likus šešioms dienoms iki D.Trumpo pasitraukimo iš pareigų, jo administracija paskelbė daugybę pranešimų, aktualių „Xiaomi“ ir kitoms Kinijos įmonėms, įskaitant valstybinę naftos milžinę CNOOC ir socialinės žiniasklaidos platformą „TikTok“.

„Xiaomi“, kuri pernai aplenkė „Apple“ ir tapo trečia pagal dydį pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoja, atsidūrė tarp devynių bendrovių, kurias Pentagonas įvardijo kaip „Kinijos komunistų karines bendroves“.

Ši priemonė buvo vertinama kaip bandymas įtvirtinti D.Trumpo prekybos karo su Kinija palikimą po ketverių metų neramių santykių su Pekinu.

„Juodasis sąrašas“ reiškia, kad JAV investuotojai negali įsigyti „Xiaomi“ vertybinių popierių.

Po to, kai buvo įtraukta į minėtą sąrašą, „Xiaomi“ akcijų kaina nukrito daugiau nei 10 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius