Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos prezidentas paragino „Starbucks“ magnatą skatinti prekybą tarp JAV ir Kinijos

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas žengė retą žingsnį ir laišku kreipėsi į buvusį „Starbucks“ valdybos pirmininką Howardą Schultzą prašydamas skatinti prekybą tarp Vašingtono ir Pekino, ketvirtadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Howardas Schultzas
Howardas Schultzas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kinijos prezidentas, atsakydamas į ankstesnę H. Schultzo žinutę, paragino milijardierių „ir toliau aktyviai dalyvauti skatinant Kinijos ir JAV ekonominį ir prekybinį bendradarbiavimą“, pranešė oficiali naujienų agentūra „Xinhua“.

Kinija, pasak Xi Jinpingo, „suteiks platesnę erdvę įmonėms iš viso pasaulio, įskaitant „Starbucks“ ir kitas amerikiečių įmones, plėtoti veiklą“.

ZUMAPRESS.com/Xi Jinpingas
ZUMAPRESS.com/Xi Jinpingas

Kol kas nėra žinoma, kodėl valstybinė žiniasklaida paskelbė šį laišką, tačiau jis paskelbtas tuo metu, kai santykiai tarp dviejų supervalstybių pasiekė žemiausią tašką dėl ginčų, susijusių su prekyba, technologijomis, saugumu ir teisių apsauga.

„Starbucks“ Kinijoje yra atidariusi 4 700 kavinių nuo 1999 metų.

H.Schultzas, kuris 2018-aisiais pasitraukė bendrovės valdybos pirmininko pareigų, tačiau išliekantis garbės pirmininku, yra gyręs Kinijos prezidentą už tai, kad Kinijoje buvo sukurta „gana klestinti visuomenė“, teigė naujienų agentūra „Xinhua“.

JAV ir Kinijos santykiai darėsi vis labiau įtempti valdant JAV prezidentui Donaldui Trumpui.

Pekinas ir Vašingtonas taip pat kivirčijasi tokiais klausimais kaip COVID-19 kilmė ir žmogaus teisių pažeidimai Sindziange ir Honkonge.

Visgi aukščiausias Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi paragino abi šalis „atnaujinti dialogą“ ir „atkurti abipusį pasitikėjimą“ su būsimąja JAV išrinktojo prezidento Joe Bideno administracija.

Xi Jinpingas ir H.Schultzas Yra susitikę oficialiame priėmime Siatle per Kinijos lyderio valstybinį vizitą JAV 2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius