-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos technologijų milžinės „Tencent“ pajamos antrąjį ketvirtį sumenko

Kinijos technologijų milžinė „Tencent“ trečiadienį pranešė, kad pirmą kartą nuo tada, kai įmonė debiutavo biržoje, jos ketvirčio pajamos sumenko, įmonei grumiantis su Kinijos ekonomikos nuosmukiu, pandeminiais sutrikimais ir neslopstančia reguliuotojų priežiūra.
„Tencent“
„Tencent“ / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Verslas

Bendrovės pajamos antrąjį ketvirtį sumažėjo 3 proc. iki 134 mlrd. juanių (19,8 mlrd. JAV dolerių), palyginti su analogišku laikotarpiu praėjusiais metais, o pelnas sumažėjo 56 proc. iki 18,6 mlrd. juanių, sakoma pelno ataskaitoje.

„Tencent“ taip pat iki birželio pabaigos atleido apie 5,5 tūkst. darbuotojų, sumažindama savo darbo jėgą iki 110 715 darbuotojų – tai pirmas ketvirtinis darbo jėgos sumažėjimas nuo 2014 metų.

„Aktyviai atsisakėme nepagrindinių verslų, sugriežtinome rinkodaros išlaidas ir sumažinome veiklos išlaidas“, – sakoma bendrovės pranešime.

Maždaug pusė „Tencent“ pajamų gauta iš finansinių technologijų ir verslo paslaugų, taip pat iš reklamos internete.

Kinijos institucijos jau ne vieną mėnesių taiko griežtas kontrolės priemones vaizdo žaidimų pramonei, siekdamos kovoti su vaikų priklausomybe ir mažindamos tokių milžinų kaip „Tencent“ ir jos varžovė „NetEase“ pelnius.

Pekinas po pertraukos balandžio mėnesį vėl pradėjo išduoti leidimus naujiems vaizdo žaidimams, tačiau šiame sąraše nebuvo nė vieno „Tencent“ žaidimo, o tai reiškia, kad bendrovė turi pasikliauti senesniais produktais.

Įmonė teigė, kad Kinijos vidaus žaidimų rinka susiduria su „pereinamaisiais iššūkiais“, o tarptautinėje rinkoje buvo „popandeminis virškinimo laikotarpis“, nes žmonės vėl leido pinigus kitoms pramogoms.

Pajamos iš reklamos internete antrąjį ketvirtį sumažėjo rekordiniais 18 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, o tai atspindi „ryškų silpnumą interneto paslaugų, švietimo ir finansų sektoriuose“, pridūrė įmonė.

„Tencent“ susiveržė diržus, Kinijos technologijų pramonei patiriant nuosmukį“, – „Bloomberg News“ teigė „Forsyth Barr Asia“ analitikas Willeris Chenas.

„Bendrovės veiklos rezultatai dabar labai priklauso nuo pažangos kontroliuojant sąnaudas ir optimizuojant veiklą.

„Tencent“ yra viena didžiausių Kinijos technologijų pramonės veikėjų, vis dar jaučiančių Pekino vykdomų reguliavimo priemonių, kurios buvo pradėtos 2020 metų pabaigoje siekiant kovoti su konkurenciją ribojančia praktika ir užbaigti dešimtmetį trukusį nevaržomą augimą, poveikį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius