Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinijos valdžia valstybinių bendrovių darbuotojams rekomendavo nevykti į JAV

Kinijos valdžia tam tikrų valstybinių bendrovių vadovams ir darbuotojams rekomendavo vengti kelionių į Jungtines Valstijas, o kelionių metu imtis papildomų savo elektroninių įtaisų ir juose saugomos informacijos apsaugos priemonių, praneša agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais.
„Huawei“
„Huawei“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jų duomenimis, tokias rekomendacijas pastarosiomis savaitėmis buvo pateikęs Kinijos valstybės turto kontrolės ir valdymo komitetas, vykdantis šimtų valstybinių bendrovių priežiūrą.

Naujosios taisyklės taip pat taikomos Didžiajai Britanijai, Kanadai, Australijai ir Naujajai Zelandijai – šios šalys kartu su Jungtinėmis Valstijomis priklauso vadinamajam „Penkių akių“ žvalgybos tarnybų aljansui.

Jeigu kelionė į užsienį visgi yra būtina, su savimi leidžiama pasiimti tik bendrovės nešiojamuosius kompiuterius, kuriuose yra užtikrinta atitinkamo lygio apsauga.

Kinijos ir JAV verslo vadovai į užsienio keliones ėmė atsargiau žvelgti po to, kai gruodžio mėnesį Kanadoje JAV prašymu buvo suimta Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei Technologies“ finansų direktorė Meng Wanzhou. Vėliau tą mėnesį Kinijoje buvo sulaikyti du Kanados piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius