Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos valstybinė įmonė BAIC – didžiausia „Daimler“ akcininkė

Kinijos valstybinė įmonė BAIC, kuriai, kaip pirmadienį pranešė „Daimler“, nuo 2019 metų priklauso 9,98 proc. Vokietijos automobilių gamintojos akcijų, yra didžiausia grupės akcininkė.
„Daimler“
„Daimler“ / 123RF.com nuotr.

„BAIC akcijų paketas atspindi bendrovės įsipareigojimą siekti mūsų bendro tikslo – sėkmingos gamybos ir aljanso plėtros didžiausioje pasaulyje automobilių rinkoje“, – pranešime teigė „Daimler“ generalinis direktorius Ola Kallenius.

BAIC neketina „daugiau didinti valdomo „Daimler“ akcijų paketo“, priduriama pareiškime.

„Daimler“ savo ruožtu valdo 9,55 proc. Kinijos įmonės akcijų.

Iš viso Kinijos įmonėms priklauso beveik penktadalis „Daimler“ akcijų, kuri, atskyrusi sunkvežimių padalinį „Daimler Truck“, kitais metais pasivadins „Mercedes-Benz“.

2018 metais Kinijos automobilių grupės „Geely“ savininkas Li Shufu buvo kurį laiką tapęs didžiausiu Vokietijos automobilių gamintojos akcininku, įsigijęs 9,7 proc. akcijų.

2019 metais „Daimler“ patvirtino, kad BAIC – pagrindinė partnerė Kinijos rinkoje – įsigijo grupės akcijų paketą, kuris, kaip buvo skelbta iš pradžių, siekė 5 procentus.

2018 metų vasario mėnesį „Daimler“ ir BAIC paskelbė apie 1,5 mlrd. eurų investicijas į „Mercedes-Benz“ gamyklą Kinijoje, kuri statoma įgyvendinant „Daimler“ elektrifikavimo strategiją.

Tuo tarpu Vokietijos įmonė planuoja kartu su „Volvo“ savininke „Geely“ nuo 2022 metų kurti ir gaminti naujos kartos elektrinius „Smart“ automobilius. Apie šiam tikslui planuotą bendrą įmonę pirmą kartą paskelbta 2019 metų kovą.

Europoje į kinų norą įsigyti ar investuoti į Vokietijos įmones žiūrima įtariai, o Pekino ir žemyno santykiai vis dar yra įtempti.

Didžioji „Daimler“ varžovių iš Vokietijos dalis vis dar priklauso vietos automobilių kūrėjų dinastijoms, pavyzdžiui, „Volkswagen“ valdo Porsche ir Piechų šeimos, tuo tarpu BMW priklauso Quandtų ir Klattenų klanui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius