-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino teatras pripažįsta – klientas teisus, tačiau dėl jo skundo kentės visi filmų žiūrovai

Kino šventė su mažu debesėliu – taip savaitgalio įspūdžius iš „Kino pavasario“ apibendrino vilnietis Tomas J. Šeštadienį jis pažiūrėjo du filmus: „Pilietis Edwardas Snowdenas“ ir „Pokalbiai su dievais“. Tarp filmų buvo valandos tarpas. Nors automobilių stovėjimo aikštelės bilietas galiojo 6 valandas, Tomui už parkingą teko sumokėti du kartus.
Stovėjimo bilietai
Stovėjimo bilietai
Temos: 1 Forum Cinemas

Apmokėjimo už automobilių stovėjimą prie kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ problemą Tomas kelia ne todėl, kad negalėtų už komfortą susimokėti dukart po 58 euro centus. Tai – labiau principo reikalas.

Pirma suirzo Tomas, po to – ir kasininkė

Į automobilių stovėjimo aikštelę Tomas įvažiavo šeštadienį 15:13 val. Filmo „Pilietis Edwardas Snowdenas“ seansas turėjo prasidėti 15:15 val. Filmas truko 114 min.

Po filmo Tomas nuėjo prie kasų sumokėti už automobilio stovėjimą. Kasininkė išmušė bilietą. Pagal jį stovėjimas galiojo iki 21:13 val.

„Pasakiau kasininkei, kad ketinu išvažiuoti, bet po valandos vėl įvažiuosiu žiūrėti kito filmo. Moteris man paaiškino, kad, jei išvažiuosiu, už stovėjimą turėsiu mokėti antrą kartą. Suirzau ir ėmiau baksnoti į biliete nurodytą stovėjimo laiką. Ji irgi suirzo.

Iš kasininkės veido supratau, kad ji pavargusi ir diskusijoms nenusiteikusi.

Pasakė, kad tokia tvarka, be to, ji nieko negali padaryti, nes sistema kompiuterizuota. Iš kasininkės veido supratau, kad ji pavargusi ir diskusijoms nenusiteikusi. Galų gale, nusprendžiau, kad ne ant jos ir turėčiau išsilieti, todėl apsisukau ir išėjau“, – pasakoja Tomas.

Prie vietos pririšti net per pertraukas

Pertrauką tarp filmų Tomas išnaudojo kelionei namo. „Pasiėmiau žmoną ir 18.09 val. abu vėl įvažiavome į aikštelę. Filmas „Pokalbiai su dievais“ turėjo prasidėti 18.15 val. Jo trukmė – 135 minutės. Dar apie 10 minučių truko reklama. Vadinasi, apie 20:40 val. jau judėjome namo“, – kalbėjo Tomas.

Jis priminė, kad pirmasis jo gautas automobilio stovėjimo bilietas galiojo 21:13 val. „Tačiau žinojau, kad prie išvažiavimo užkardas nepakils, todėl vėl nuėjau prie kasų ir sumokėjęs 58 centus nusipirkau kitą bilietą, kuris galiojo iki 00:09 val.“ – teigia Tomas.

Pirmasis bilietas už stovėjimą
Pirmasis Tomo bilietas už stovėjimą.

Vis dėlto jis jaučiasi apgautas. „Juk ant bilieto rašoma: „Automobilio aikštelės bilietas“, o ne, pavyzdžiui, „Įvažiavimo į aikštelę bilietas“. Aiškiai nurodoma, iki kada jis galioja. Tai kodėl negaliu išvažiuoti ir vėl įvažiuoti? Mieste susimokėjęs už stovėjimą, su tuo pačiu galiojančiu bilietu galiu pervažiuoti į kitą tos pačios parkavimo zonos ar pigesnio tarifo aikštelę“, – lygino Tomas.

Juk ant bilieto rašoma: „Automobilio aikštelės bilietas“, o ne, pavyzdžiui, „Įvažiavimo į aikštelę bilietas“. Aiškiai nurodoma, iki kada jis galioja. Tai kodėl negaliu išvažiuoti ir vėl įvažiuoti?

Jis įsitikinęs, kad kino teatro parkingo problema ypač aktuali festivalių metu, kai žmonės per dieną peržiūri po kelis filmus.

„Kiek žinau, yra tokių sinefilų, kurie per festivalį netgi išeina atostogų. Per pertraukas tarp filmų jie galbūt nori išvažiuoti papietauti ar sutvarkyti kokį nors reikalą. Bet už tai jie tarsi baudžiami: už tą pačią paslaugą turi mokėti kelis kartus“, – nuostabos neslėpė Tomas.

Problemą išsprendė jos nespręsdami

„Forum Cinemas“ technikos inžinierius Sigitas Daugevičius atsiduso: kino teatras, spręsdamas tam tikras problemas, turėjo imtis nepopuliaraus sprendimo apmokestinti parkingą. Tačiau tai sukūrė aibę šalutinių problemų, kurias tenka spręsti kone kasdien.

„Yra daugybė įvairių niuansų. Pavyzdžiui, tėvas sako: „Aš tik atvežiau vaikus į kiną – negi turiu susimokėti už tai, kad kelioms minutėms įvažiavau į aikštelę?“ – pasakojo S.Daugevičius.

„Scanpix“ nuotr./Kino teatras
„Scanpix“ nuotr./Kino teatras

Apmokėjimo už stovėjimą problemą kiek anksčiau kėlė kino teatre transliuojamų operų, kurios trunka 4–5 valandas, mėgėjai. Todėl iš pradžių nustatytas 4 valandų stovėjimas buvo prailgintas iki 6 valandų.

„Aišku, žmonės, matydami čekyje įrašą „galioja iki xx val.”, piktinasi, kad išvažiavus iš aikštelės šis rezervas dingsta, bet, deja, kol kas sistema veikia taip. Galvosime, kaip spręsti. Tai susiję su programinės įrangos papildymu ir keitimu, tokie dalykai labai greitai nepadaromi“, – konstatavo S.Daugevičius.

Kadangi sistemos programą keisti nėra paprasta, kainuoja ir laiko, ir pinigų, nusprendėme atstatyti 4 valandų stovėjimo laiką.

Tačiau vėliau trečiadienį jis naujai iškilusią problemą aptarė ir su kitais kino teatro darbuotojais.

Diskusijų rezultatas kino mėgėjams nepatiks.

„Kadangi sistemos programą keisti nėra paprasta, kainuoja ir laiko, ir pinigų, nusprendėme atstatyti 4 valandų stovėjimo laiką, tada žiūrovas, turėdamas kitą bilietą į antrą filmą, bet nematydamas ant čekio laiko didelio rezervo, nesipainios, o tvarkingai ateis vėl į kasą ir nusipirks antrą „kino žiūrovo” parkavimo čekį. Iki šiol visuose „Kino pavasariuose“ sistema taip veikė ir nebuvo nė vieno skundo. Dažniausiai skundai prasideda, kai nori geriau ir leidi kiek daugiau“, – įsitikinęs S.Daugevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius