-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaidinanti reklama „Be cholesterolio, be konservantų“ „Sanitex“ kainuos 2,5 tūkst. litų

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs bendrovės „Sanitex“ skundą Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai dėl nutarimo, kuriuo bendrovė nubausta už Reklamos įstatymo nuostatų pažeidimą, panaikinimo, atmetė pareiškėjos skundą kaip nepagrįstą.
Stop
Stop / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Sanitex“ kreipėsi į teismą, prašydama pakeisti Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos  komisijos 2013 m. spalio 17 d. nutarimo dalį, kuria bendrovei skirta 2 500 Lt bauda už Reklamos įstatymo nuostatų pažeidimą, ir paskirti švelnesnę nuobaudą – įspėjimą, neskiriant baudos.

Pasak pareiškėjos, jos padarytas pažeidimas yra mažareikšmis, bendrovės interneto tinklalapyje reklaminiai teiginiai apie aliejų („Vilnius“ su karotinu“: „pasižymi antivėžinėmis ir antioksidacinėmis savybėmis“, „be cholesterolio, be konservantų“) buvo labai trumpą laiką.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, priėjo išvadą, kad Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnybos komisija išsamiai įvertino visas su pažeidimu susijusias aplinkybes ir skyrė pareiškėjai baudą, kuri yra 6,2 karto mažesnė už baudos vidurkį. Kadangi bendrovės skleista reklama, nors ir ne specialiai, buvo nukreipta į socialiai jautrią visuomenės grupę, kuriai galbūt diagnozuotas onkologinis susirgimas, teisėjų kolegija netraktuoja šio Reklamos įstatymo nuostatų pažeidimo kaip mažareikšmio. Teismas nemano, kad tokia bauda yra per didelė, ir pareiškėjos skundą atmetė kaip nepagrįstą.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, skundą paduodant šiam teismui arba per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius