-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje pastatytos didžiųjų atliekų surinkimo aikštelės

Klaipėdos mieste įrengtos trys didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės (Tilžės g. 66A, Šiaurės pr. 30 ir Plieno g.13). Statybos darbai baigti, o aikštelių užsakovas ir valdytojas – Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) – pateikė paraiškas aplinkosaugos tarnyboms dėl leidimo priimti į aikšteles pavojingas buities atliekas.
Pasenęs fotelis
Klaipėdoje bus atvertos trys naujos didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės. Į jas turėtų būti vežami ir seni baldai. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Tai yra vienas paskutiniųjų naujos europietiškos atliekų tvarkymo sistemos kūrimo darbų. Iš esmės klaipėdiečiams sukurtos tokios pat atliekų tvarkymo galimybės, kaip ir daugelyje Europos Sąjungos valstybių“, - sakė Ramunė Šličienė, KRATC ekologė.

Pasak ekologės, šių aikštelių paskirtis – surinkti tas buityje susidarančias atliekas, kurių negalima mesti į prie namų esančius konteinerius.  

„Seni baldai, remonto atliekos, rūbai, kilimai ir kiti nebereikalingi didesni daiktai iki šiol buvo paliekami kiemuose prie komunalinių atliekų konteinerių. Dabar žmonės turės galimybę neužgriozdinti kiemų sendaikčiais, o važiuodami pro šalį galės civilizuotai palikti aikštelėse, kur atliekos bus išrūšiuojamos, išskirstomos perdirbimui arba saugiai utilizacijai“, - aiškino R.Šličienė.

Didelių gabaritų surinkimo aikštelėse atliekos iš gyventojų bus priimamos nemokamai.

Į didelių gabaritų aikšteles gyventojai galės atvežti ir nemokamai palikti buitinės elektros bei elektroninės įrangos atliekas, naudotas padangas, nebereikalingus tekstilės gaminius, dienos šviesos lempas, tepalus, dažus, baldus, mišrias statybos ir griovimo atliekas ir kita. Kai kurių atliekų kiekiai bus ribojami. 

KRATC šiuo metu tvarko juridinius didžiųjų atliekų aikštelių priėmimo formalumus, o Klaipėdos miesto gyventojai jomis galės naudotis po kelių savaičių.

Klaipėdos miesto stambių atliekų  aikštelių įrengimas kainavo 2,43 mln. litų. Analogiškos aikštelės įrengiamos visame Klaipėdos regione, vykdant Valstybinį strateginį atliekų tvarkymo planą. Regioninio projekto kaina – daugiau kaip 18 mln. litų. Darbai finansuojami iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo  (apie 15 mln. litų), valstybės biudžeto (apie 0,3 mln. litų) bei KRATC lėšomis (daugiau kaip 3 mln. litų).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius