Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos laivų remontas“ keičia pavadinimą ir netrukus taps Kruizinių laivų terminalu

Klaipėdos miesto centre esančioje uosto dalyje netrukus neliks ne tik didžiojo laivų remonto gamybos proceso, bet ir bendrovės tokiu pavadinimu. AB „Klaipėdos laivų remontas“ (KLR) keičia pavadinimą ir netrukus taps Kruizinių laivų terminalu.
„Klaipėdos laivų remonto“ įmonės elingas šiuo metu naudojamas tik pramoginiams laivams iškelti.
„Klaipėdos laivų remonto“ įmonės elingas šiuo metu naudojamas tik pramoginiams laivams iškelti. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Šiuo metu KLR generalinis direktorius yra Benediktas Petrauskas. Daugiau kaip 13 metų KLR vadovavęs Alvydas Butkus dabar yra UAB Laivų technikos priežiūros bazės (LTPB), esančios pietinėje uosto dalyje, buvusio Jūrų perkėlos terminalo teritorijoje, vadovas.

„Vakarų ekspresas“ ne kartą rašė, kad KLR turi vykdyti 1994 metų Vyriausybės nutarimą iki 2009 metų nutraukti gamybos procesą centrinėje miesto dalyje. Laivų remontininkai dar pernai pradėjo kraustyti į pietinę miesto dalį, į buvusį Jūrų perkėlos terminalą. Ten koncernas „Achemos grupė“, kuriai priklauso KLR, iš AB „DFDS Seaways“ nupirko bendrovę LTPB, kuri teikdavo remonto paslaugas šios bendrovės keltams. Dabar dalyje Jūros perkėlos terminalo bus vykdoma ir plečiama įprastinė KLR laivų remonto ir „DFDS Seaways“ keltų aptarnavimo veikla. Remonto veiklai ir toliau vadovaus A.Butkus. Kitoje Jūrų perkėlos terminalo dalyje planuojama krova.

KLR „purvinąją“ veiklą, t. y. laivų remontą, dabar koncentruoja pietinėje uosto dalyje. Ten jau perkelti ir kai kurie gamybiniai cechai. Miesto centrinėje dalyje dar liko du KLR plaukiojantieji dokai. Jie bus išplukdyti tada, kai Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos užsakymu jiems Jūrų perkėlos terminale bus įrengtos specialios duobės. Kadangi Uosto direkcija neskuba to daryti, procesas gali kiek užtrukti.

Tiesa, galima sakyti, jog KLR skyla į dvi dalis. Po to, kai nebeliks pavadinimo „Klaipėdos laivų remontas“, ir atsiras bendrovė Kruizinių laivų terminalas, senasis KLR pavadinimas, ko gero, bus panaudotas pietinėje uosto dalyje dirbančiai bendrovei Laivų technikos priežiūros bazei. Taigi KLR pavadinimas neišnyks, tik jis „persikraustys“ į pietinę uosto dalį.

„Bendrovės valdyba jau priėmė sprendimą, naujas pavadinimas jau rezervuotas. Visos pertvarkos dėl jo keitimo numatomos gegužę. Manau, pavadinimas turėtų būti pakeistas iki birželio 10-15 d.“, – sakė B.Petrauskas.

Bendrovė Kruizinių laivų terminalas, kuriai vadovaus B.Petrauskas, liekanti centrinėje miesto dalyje, ir toliau atliks kruizinių laivų krantinės operatorės funkcijas, vykdys koncesininko pareigas, t. y. prižiūrės Danės upės krantines, valdys Klaipėdos pilies uostą ir užsiims nekilnojamojo turto vystymo projektais toje teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius