-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ dalyvauja tarptautiniame vandenilio technologijų projekte

Suskystintų gamtinių dujų (SGD) ir naftos terminalų operatorė „Klaipėdos nafta“ dalyvauja tarptautiniame vandenilio technologijų vystymo projekte.
Dainiaus Kreivio vizitas „Klaipėdos naftoje“
„Klaipėdos naftoje“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 KN Energies, AB

Lapkričio pradžioje Vokietijoje startavusiame trejų metų trukmės projekte „CarbonNeutralLNG“ bus bendradarbiaujama kuriant hibridinę procesų grandinę, apimančią vandenilio gamybą iš biomasės ir jo konversiją į sintetinį metaną, pranešė bendrovė.

Pasak „Klaipėdos naftos“ SGD Komercijos skyriaus vadovės Jurgitos Šilinskaitės-Venslovienės, bendrovės SGD infrastruktūrą ateityje be papildomų investicijų bus galima pritaikyti metano dujų transportavimui.

„Mums tai svarbi galimybė ugdyti ir plėsti savo kompetencijas, susijusias su vandenilio technologijų pritaikymu, CO2 transportavimo ir geologinio saugojimo Europoje galimybėmis, sintetinio metano gamyba. Tyrimai laboratorijose šiame projekte turėtų persikelti ir į nedidelius demonstracinius projektus, kuriuose vertinamas ir ekonominis jų naudingumas“, – teigė J.Šilinskaitė-Venslovienė.

Pranešama, kad projekte bendradarbiaus 12 partnerių, tarp kurių – Vokietijos, Austrijos, Graikijos universitetai, Švedijoje veikiantis Baltijos energetikos inovacijų centras bei kelios verslo organizacijos.

Projekto metu taip pat bus atliekamas aplinkos, socialinis bei ekonominis poveikio vertinimas, ieškoma būdų, kaip išvengti metano išmetimo gamtinių dujų sektoriuje. Planuojama, kad pasitelkiant dronus bus matuojamos metano emisijos „Klaipėdos naftos“ SGD terminale.

„Klaipėdos nafta“ taip pat dalyvauja šiuo metu rengiamo Vandenilio sektoriaus plėtros Lietuvoje gairių ir jų įgyvendinimo veiksmų plano projekto darbo grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius