Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ pirmąjį pusmetį didino krovos apimtis ir pajamas

Per šešis šių metų mėnesius vienas moderniausių Europoje naftos produktų terminalų AB „Klaipėdos nafta“ krovos apimtis padidino 6 proc., o bendrovės pajamos per tą patį laikotarpį augo taip pat 6 proc. Bendrovė perkrovė 3.566 mln. tonų krovinių ir gavo 73,7 mln. litų preliminarių pajamų.
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 1 KN Energies, AB

„Kiekvieną sykį kalbant apie gaunamus bendrovės rezultatus – ar tai būtų mėnesinės  krovos apžvalga, ar tai būtų pirmojo ketvirčio rezultatų skelbimas, visuomet norisi  akcentuoti, jog pagrindinis rodiklis dėl kurio pavyksta mūsų bendrovei išlaikyti  augančias ar stabilias pajamas bei krovą – tiesioginis darbas su verslo partneriais  be jokių tarpininkų. Tik tiesioginis darbas su naftos produktų tiekėjais užtikrina  bendrovei stabilius krovinių srautus bei tokiu būdu užtikrina stabilų pajamų  augimą“, - apie augančius krovos rezultatus ir pajamas kalbėjo „Klaipėdos naftos“  generalinis direktorius Rokas Masiulis.

2013 m. birželio mėnesį bendrovė į terminalo talpyklas perkrovė 440 tūkst. tonų  naftos produktų, 9 proc. mažiau nei 2012 m. birželio mėn. (482 tūkst. tonų).  Sumažėjus pasaulio naftos produktų gamybos maržai AB „Orlen Lietuva“ sumažino naftos  produktų perdirbimą, atitinkamai į terminalą atvežta mažiau naftos produktų.

Bendrovės preliminarios pajamos 2013 m. birželio mėnesį siekė 8,5 mln. litų (2,5  mln. eurų) -  gauta 14 proc. mažiau, lyginant su 2012 m. birželio mėn. 9,9 mln. litų  (2,9 mln. eurų) pajamomis.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius