-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos PET gamintojai – tarp rekordų ir nuostolių

Dviejų PET žaliavą Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) gaminančių gamyklų praėjusių metų finansiniai rezultatai skiriasi lyg diena ir naktis. „Neo Group“ juos vertina kaip vienus geriausių veiklos istorijoje, o „Orion Global Pet“ pajamos pernai smuko dvigubai, rašo „Verslo žinios“.
„Neo Group“ fabrikas
„Neo Group“ fabrikas / „Neo Group“ nuotr.

Pernai „Orion Global Pet“ apyvarta siekė 189 mln. eurų ir buvo 47 proc. mažesnė nei 2014 metais. Įmonės vadovas Jitendras Kumaras Malikas teigė, kad ypatingų perversmų bendrovėje neįvyko, o apyvartos rodiklių smukimą labiausiai lėmė naftos kainų svyravimai. Jis aiškino, kad jeigu naftos krenta, produkciją įmonė turi parduoti pigiau, nors žaliavą pirko brangiau.

„Neo Group“ generalinis direktorius Paulius Ambrozaitis teigė, kad pernai įmonė pagamino apie 3 proc. daugiau produkcijos, nei gamino geriausiais savo metais. O pardavimo pajamos, palyginti su 2014 metais, pernai augo apie 15 proc. ir siekė 360 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius