Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Klaipėdos politikus supykdė gargarais virtusios lauko kavinės

Lauko kavinių sezonas jau pasibaigęs, tačiau apardytos pavėsinės vis dar styro. Tokiu vaizdu Klaipėdos Martyno Mažvydo alėjoje pasipiktino vietos politikai.
Lauko kavinės veiklą M.Mažvydo alėjoje baigė, tačiau išardyti pavėsines delsia.
Lauko kavinės veiklą M.Mažvydo alėjoje baigė, tačiau išardyti pavėsines delsia. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Tai jau tapo, kaip miesto vyriausiasis dailininkas pasakytų, vizualine tarša. Sezonas jau pasibaigęs, tačiau niekas nenori savo gargarų išardyti ir paliko juos stovėt“, – piktinosi Klaipėdos miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila. 

Lauko kavinėse klientų nematyti jau nuo spalio. Kai kurios laikinas pavėsines išardė, kitos susirinko tik baldus, skėčius, tačiau paliko geležinius rėmus. Politikai svarsto, kad šitaip verslininkai taupo ir miesto viešąją erdvę pasirinko kaip sandėlį. 

Palikti gargarai, baiminamasi, šaltuoju sezonu taps kliūtimi ir sniegui valyti. Alėjos verslininkai įspėti ir įpareigoti per dešimt dienų  išardyti laikinus statinius. 

Šie, iškviesti į posėdį, teisinosi nespėję, stokojantys darbuotojų. 

Valdininkai priminė, kad gaudami leidimą prekybai lauke, jie kartu įpareigojami išardyti ir palapines iki rugsėjo 30-osios. Taip pat piktinamasi, kad statydami pavėsines jie ne visada saugo brangų alėjos grindinį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius