Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos uosto vadovo lūkesčiai pildosi: krovos rodikliai krito nežymiai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas teigė, kad šių metų krovos rezultatai uoste – teikiantys vilčių. Nors per devynis šių metų mėnesius fiksuotas 1 proc. atsilikimas nuo praėjusių metų, spalį tikimasi turėti geresnius rezultatus ir pasivyti praėjusių metų rodiklius. Pažymima, kad ir toliau Lietuvos uostamiestyje kraunami baltarusiški kroviniai.
Skrydis oro balionu virš Klaipėdos apylinkių
Skrydis oro balionu virš Klaipėdos apylinkių / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Gavome duomenis už tris šių metų ketvirčius. Tikėjomės, kad rugsėjo rezultatai leis pasiekti praėjusių metų lygį. Taip neįvyko, trūko visai nedaug – kokių 3-4 panamax tipo laivų ir vieno tanklaivio,“ – komentuodamas teigė uosto vadovas.

Per pirmus devynis šių metų mėnesius uoste krauta 1,1 proc. mažiau krovinių nei praėjusiais metais per tą patį laiką. Per tris metų ketvirčius perkrauta 34,5 mln. tonų krovinių.

Klaipėdos rodiklis, lyginant su kitais rytinės Baltijos pakrantės uostais, – geras. Šiame regione fiksuojamas beveik 9 proc. kritimas, palyginus su praėjusiais metais. Prasčiausi rezultatai – Ventspilyje, kur šiais metais perkrauta 41,9 proc. mažiau krovinių nei pernai, Rygoje – 26,4 proc., o Liepojoje – 11,8 proc. Gerus rezultatus demonstravo Talino uostas, kur matomas 8,8 proc. teigamas pokytis.

A.Latakas pažymėjo, kad Klaipėdoje ir toliau kraunami baltarusiški kroviniai. „Mes suprantame, kad Baltarusija kalba su Rusija. Forumuose gauname duomenų, kad Kaliningrado regionas pasiruošęs priimti lietuviškus krovinius, bet tai daugiau politiniame lygmenyje. Ekspertai tai vertina labai atsargiai“, – aiškino uosto vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius