Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos valdžia nutrauks 6,2 mln. eurų vertės sutartis su „Žemkasa“

Klaipėdos savivaldybė nusprendė vienašališkai nutraukti visa sutartis su statybos bendrove „Žemkasa“, kurių bendra vertė – 6,2 mln. eurų. Savivaldybės teigimu, įmonė už 4,35 mln. eurų turėjo rekonstruoti Tilžės gatvę, tačiau nuolat vilkino darbus.
Klaipėda
Klaipėda / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Dėl vidinių problemų bendrovė nebegali vykdyti įsipareigojimų. Neaiški padėtis ir nuolatinis atsilikimas, pabrėšiu – nuo vis atnaujinamų grafikų, nebegalėjo tęstis. Skundėsi klaipėdiečiai, miesto svečiai, padėtį matėme ir patys“, – pranešime sakė savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Sutartį planuojama nutraukti birželio 25 dieną ir iš karto pradėti ieškoti naujo rangovo. Savivaldybės teigimu, sutarties nutraukimas miesto biudžetui nekainuos, be to bus reikalaujama iš bendrovės atlyginti žalą.

Savivaldybė tikina, jog kol bus surastas naujas rangovas, Tilžės gatvės darbai vietoje nestovės – numatoma atnaujinti žymėjimą žiede, laikinai išasfaltuoti dabar žvyru padengtą kelio jungiamąją dalį. Naujasis rangovas šią vietą kaip ir visą gatvę bei žiedą sutvarkys kapitaliai.

Su „Žemkasa“ nutraukiamos ir trijų metų trukmės gatvių asfaltavimo bei laistymo sutartys, kurių vertės atitinkamai siekia 958 tūkst. ir 884 tūkst. eurų. Nors oficialiai jos bus nutrauktos birželio 21 dieną, šių darbų bendrovė jau nebeatlieka. Gatves laisto bei asfaltuoja kitos, dalyje miesto jau tai dariusios bendrovės – „Ecoservice Klaipėda“ bei „VVARF“.

Finansinių sunkumų turinti „Žemkasa“ gegužės pradžioje Lietuvos automobilių kelių direkcijos prašymu įtraukta į nepatikimų tiekėjų sąrašą. Anot direkcijos, bendrovė atsisakė atlikti darbus, numatytus rekonstruojant rajoninį kelią Daugėdai-Užpeliai bei Baukštininkai-Šatriai ruožą.

Su „Žemkasa“ nutraukiamos ir trijų metų trukmės gatvių asfaltavimo bei laistymo sutartys, kurių vertės atitinkamai siekia 958 tūkst. ir 884 tūkst. eurų.

Direkcija su „Žemkasa“ nutraukė šių kelių rekonstrukcijos, taip pat sankryžos kelyje Kunigiškiai-Palanga bei Palangos Ligoninės gatvės rekonstrukcijos sutartis.

Šiuo metu „Žemkasa“ teisme siekia restruktūrizavimo. Įmonė teismui nurodė susidurianti su apyvartinių lėšų trūkumu ir turinti nebaigtų sutarčių už 3,98 mln. eurų.

Į Viešųjų pirkimų tarnybos administruojamą nepatikimų tiekėjų sąrašą tiekėjai įtraukiami trejiems metams, jeigu padaro esminių sutarties pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius