TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

KLASCO kompanijos pajamos – 171 mln. Lt

Penktadienį vykusiame koncerno „Achemos grupė“ valdomos AB „Klaipėdos jūrų krovinių kompanija“ (KLASCO) akcininkų susirinkime audito kompanija UAB „Ernst & Young Baltic“ patvirtino, kad kompanijos pajamos iš pagrindinės veiklos praėjusiais metais buvo 171,4 mln. litų.
Klasco
Klasco / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Palyginti su 2011 metais, kai pajamos siekė 164,3 mln. litų, augimas sudaro daugiau nei 4 procentus. Auditoriai konstatavo, kad 2012 metais bendrovė uždirbo 33,7 milijono litų grynojo pelno. Akcininku susirinkime priimtas sprendimas išmokėti dividendus. Dividendams skirta suma lygiai tokia, kaip ir pernai - 26,7 mln. litų.Vienai akcijai tenka 2,12 lito. prieš mokesčius

Pasak KLASCO generalinio direktoriaus Audriaus Paužos, per 2011 metus įmonė perkrovė 13,5 mln. tonų krovinių, o 2011 metais - 13,4 milijonus tonų krovinių. Krovinių srautas išaugo nežymiai, o geresnius finansinius rezultatus lėmė sąnaudų mažinimas ir veiklos efektyvinimas.

„Artimiausių metų planai yra išlaikyti esamus tempus, juo labiau, kad laukia sunkūs metai, vyksta trąšų terminalo plėtros darbai, rekonstruojamos krantinės, intensyviai ruošiamės 2014 metais, kai terminalas pradės dirbti pilnu pajėgumu“, - sako A.Pauža.

Anot jo, šiemet numatoma investicijoms skirti apie 50 milijonų litų, tam bus naudojamos ir nuosavos, ir skolintos lėšos. Ne paisant to, bus stengiamasi išsaugoti socialines garantijas darbuotojams. Įmonės vidutinis darbuotojų atlyginimas viršija 4000 litų per mėnesį prieš mokesčius. Iš viso KLASCO šiuo metu dirba 700 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius