Klientai nuo šiol apie pavežėjus žinos daugiau: jiems atskleidžiamos ir jų pavardės

Kai išsikviesite pavežėją, programėlėje matysite ne tik jo vardą, bet ir pavardę. Tokia naujovė įsigaliojo nuo šių metų pradžios. Tačiau vienas pavėžėjimo įmonės „Bolt“ vairuotojas stebėjosi, kodėl dar sausio 3 dieną apie tai nebuvo užsiminta minėtos įmonės puslapyje?
Pavežėjai
Pavežėjai / 123RF.com nuotr.

„Nuo šiol, kai kviečiasi pavežėją, keleivis gali matyti jo vardą ir pavardę, prieš tai visada buvo galima matyti tik vardą“, – 15min laiške rašė pavėžėjimo įmonės „Bolt“ vairuotojas. Jis klausė, ar tai neprasilenkia su Lietuvoje galiojančiais įstatymais.

Be to, jis pastebėjo, kad minėtos įmonės tinklalapyje asmeninių duomenų rinkimo ir tikrinimo skiltyje apie tai, kad keleivis matys pavežėjo pavardę, sausio 3 dieną nebuvo jokios informacijos.

„Apie pavardę nėra jokios informacijos ir vairuotojai, pradėję dirbti, nesutiko, kad jų pavardė būtų viešai atskleidžiama. Galų gale, tai nėra saugu, jeigu kokiam narkomanui naktį nepatiks vairuotojas, jis lengvai gali susirasti jį per socialinius tinklus ir padaryti kažką negero“, – baiminosi vairuotojas.

15min skaitytojo nuotr./ „Bolt“ asmeninių duomenų rinkimo ir tikrinimo skiltis
15min skaitytojo nuotr./ „Bolt“ asmeninių duomenų rinkimo ir tikrinimo skiltis

Tai – naujas reikalavimas

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius komentare 15min akcentavo, kad reikalavimas, jog keleiviams, kviečiantiems pavežėją, prieš kelionę būtų matomas ne tik vairuotojo vardas, bet ir pavardė (kartu su kitais būtinais duomenimis), įsigaliojo nuo šių metų sausio 1 d.

Kaip rašoma Kelių transporto kodekse, dar prieš pradedant kelionę keleiviui turi būti pateikta informacija apie vairuotojo (pavežėjo) vardą, pavardę, kelionės kainą bei leidimo vykdyti veiklą numerį.

Tačiau kodėl sausio 3 dieną įmonės puslapyje prie kitų išvardytų duomenų nebuvo užsiminta apie keleiviams rodomą vairuotojo pavardę?

„Apie įsigaliosiančius pasikeitimus vairuotojai buvo informuoti el. paštu dar prieš Naujuosius metus. Jums atsiųsta nuotrauka, greičiausiai, yra tinklalapio, kuriame informacija išsamiai atnaujinta šiandien – antrą šių metų darbo dieną“, – komentavo A.Pacevičius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Pacevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Pacevičius

Po 15min užklausos įmonės portalo asmeninių duomenų rinkimo ir tikrinimo skiltyje atsirado informacija, kad keleivis mato pavežėjo pavardę ir licencijos pavėžėjimo veiklai vykdyti numerį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius