Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KLM pilotai sutiko su atlyginimų mažinimu, kad bendrovė galėtų gauti valstybės paramą

Nyderlandų oro linijų bendrovė KLM pranešė, kad jos pilotai antradienį sutiko su uždarbio sumažinimu penkerių metaų laikotarpiu, taip suteikdami galimybę išspręsti krizę dėl milijardinės vyriausybės paramos nuo koronaviruso smarkiai nukentėjusiai vežėjai.
KLM
KLM / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Susitarimas pasiektas praėjus trims dienoms po to, kai vyriausybė netikėtai sustabdė planus gelbėti „Air France-KLM“ padalinį Nyderlanduose, kai profsąjungos atsisakė pasirašyti susitarimą.

Nyderlandų finansų ministras Wopke Hoekstra dabar turi oficialiai nuspręsti, ar tęsti 3,4 mlrd. eurų valstybės pagalbos injekciją, nors Nyderlandų žiniasklaida teigė, kad jis pritaria minėtam susitarimui.

„Pastarosios dienos buvo nepaprastai intensyvios visiems, o įmonė susidūrė su dideliu spaudimu, neigiamu poveikiu reputacijai ir vidiniais susiskaldymais“, – sakoma KLM vadovo Pieterio Elberso pranešime.

„Bet galiausiai mes – KLM ir profsąjungos – pasiekėme susitarimą“, – pažymėjo jis.

P.Elbersas pridūrė, kad „ministras dabar turi aiškią galimybę įvertinti, ar KLM vis dar atitinka nustatytas sąlygas“, kad būtų galima jai skirti paramą.

Gelbėjimo plano sustabdymas sukėlė pavojų seniausios pasaulyje oro linijų bendrovės ateičiai.

Derybos tarp KLM bei pilotų, palydovų ir antžeminių darbuotojų profsąjungų šeštadienį nebuvo baigtos iki W. Hoekstra nustatyto termino

Nyderlandų pilotų sąjunga VNV atsisakė pasirašyti, jų manymu, „paskutinės minutės“ sąlygų pakeitimą.

Nesutarimų centre atsidūrė susitarimo punktas, kuriame oro linijų darbuotojai prašomi sutikti su atlyginimu mažinimu ateinantiems penkeriems metams.

KLM pateikė Finansų ministerijai taupymo planą, pagal kurį planuojama sumažinti išlaidas 15 proc. ir atsisakyti 5 000 darbo vietų.

Taip pat buvo susitarta su profsąjungomis dėl pilotų atlyginimų sumažinimo iki 2022 metų kovo mėnesio, o antžeminių darbuotojų ir skrydžių palydovų atlyginimai būtų likę sumažinti iki 2023 metų pradžios.

Visgi penktadienį W.Hoekstra atmetė planą ir pareikalavo, kad atlyginimai būtų sumažinti tiek laiko, kiek bus teikiama vyriausybės parama – penkerius metus.

P.Elbersas antradienį pareiškė, kad „žengtas svarbus žingsnis susitarus su visomis aštuoniomis profsąjungomis dėl šios įsipareigojimų sąlygos.

„Nuo akimirkos, kai šių metų kovo mėnesį įvyko COVID-19 protrūkis, mes jau labai daug paprašėme iš visų kolegų... Šis precedento neturintis metas reikalauja precedento neturinčių ir neįprastų žingsnių“, – pažymėjo bendrovės vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius