Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba: „Danpower Baltic“ gali įsigyti biokuro katilinę Kaune

Vokietijos ir Lietuvos kapitalo energetikos bendrovė „Danpower Baltic“ iš savo akcininkės – Rakauskų šeimos ir bendrovės „Žabolis ir partneriai“ valdomos įmonės „Geco investicijos“ gali įsigyti 20 megavatų (MW) galios biokuro katilinę Kaune.
Naujoji biokuro katilinė Kaune
Naujoji biokuro katilinė Kaune / Liutauro Ulevičiaus nuotrauka

Konkurencijos taryba ketvirtadienį leido „Danpower Baltic“ įsigyti 100 proc. „Geco investicijų“ valdomos bendrovės „Geco Kaunas“ akcijų.

„Dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukuriama ar sustiprinama dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose“, – rašoma tarybos nutarime.

Kaune, Taikos gatvėje esančią biokuro katilinę „Geco Kaunas“ baigė statyti 2012 metais, investicijos į ją siekė 5,8 mln. eurų.

„Danpower Baltic“ Kaune jau valdo 48,5 MW galios biokuro katilinę, kurią vasarį įsigijo iš koncerno „Icor“, bei balandį baigtą statyti 20 mln. eurų vertės kogeneracinę elektrinę, kurios šilumos galia siekia 20 megavatų (MW), o elektros – 5 MW.

Vilniuje „Danpower Baltic“ šiemet iš „Icor“ įsigijo 48,5 MW ir 23,8 MW galios biokuro katilines, be to, sostinėje įmonė valdo ir praėjusių metų pabaigojebaigtą statyti 10 mln. eurų vertės 25 MW galios biokuro katilinę. Įmonei taip pat priklauso 4 MW galios biokuro katilinė Joniškyje.

„Danpower Baltic“ lygiomis dalimis valdo Vokietijos „Danpower“ ir „Geco investicijos“. 84,9 proc. „Danpower“ akcijų priklauso Vokietijos Hanoverio savivaldybės komunalinių paslaugų įmonei „Stadtwerke Hannover“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius