Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba įtaria Alytaus miesto savivaldybę protegavus UAB „Litesko“

Konkurencijos taryba baigė tyrimą ir išsiuntė pranešimą dėl Alytaus mesto savivaldybės sprendimų, galimai apribojusių konkurenciją ir vartotojų teisę rinktis. Alytaus miesto savivaldybė be konkurencingos procedūros papildomam 10 metų terminui (iki 2026 metų) pratęsė su UAB „Litesko“ sudarytas šilumos tinklų modernizavimo bei turto nuomos sutartis.
Alytaus savivaldybė
Alytaus savivaldybė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Alytaus miesto savivaldybė taip pat pakeitė šilumos ūkio modernizavimo konkurso sąlygose numatytus reikalavimus dėl papildomų investicijų ir turto perdavimo UAB „Litesko“ naudai.

Savivaldybė, pakeitusi viešai skelbtas konkurso sąlygas jam pasibaigus ir sudarius sutartį su jo laimėtoja UAB „Litesko“, galimai diskriminavo kitus ūkio subjektus.

Konkurencijos tarybos tyrėjų vertinimu, savivaldybė pakeitusi viešai skelbtas konkurso sąlygas jam pasibaigus ir sudarius sutartį su jo laimėtoja UAB „Litesko“, galimai diskriminavo kitus ūkio subjektus – UAB „Litesko“ konkurentus, norėjusius dalyvauti Alytaus miesto šilumos ūkio modernizavimo procese.

Minėti savivaldybės sprendimai galėjo pažeisti sąžiningos konkurencijos principus, kuriuos saugo Konkurencijos įstatymo 4 straipsnis.

Konkurencijos tarybos išsiųstame pranešime siūloma įpareigoti Alytaus miesto savivaldybę panaikinti konkurenciją ribojančius savivaldybės sprendimus. Galutinį sprendimą dėl išsiųstame pranešime pareikštų įtarimų Konkurencijos taryba priims tik išklausiusi visus suinteresuotus asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius