Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba: savivaldybės parama „Air Lituanicai“ gali būti neteisėta

Konkurencijos taryba atkreipė dėmesį į žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus apie tai, kad Vilniaus miesto savivaldybės taryba sutiko padidinti bendrovės „Start Vilnius“ įstatinį kapitalą 6 mln. Lt piniginiu įnašu ir nekilnojamuoju turtu daugiau nei 3,8 mln. Lt.
„Air Lituanica“ pristatė skrydžius į Berlyną
„Air Lituanica“ lėktuvas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Konkurencijos taryba pažymi, kad viešojo administravimo subjekto teikiama finansinė ir materialinė parama ūkio subjektams gali turėti valstybės pagalbos požymių.

Konkurencijos taryba primena, kad valstybės pagalba gali būti teikiama tik tokiu atveju, jei ji atitinka  valstybės pagalbą reglamentuojančių teisės aktų – bendrųjų išimčių reglamentų – reikalavimus arba yra suderinta su Europos Komisija.  Priešingu atveju, suteikta valstybės pagalba  yra laikoma neteisėta.

Konkurencijos taryba primena, kad dėl galimai neteisėtos valstybės pagalbos suteikimo ūkio subjektui, jo konkurentai ir kiti žalą patyrę asmenys turi teisę kreiptis į  teismą.

Pagal ES Teisingumo Teismo išaiškinimus, nacionaliniai teismai privalo užtikrinti asmenų, kurie nukentėjo dėl neteisėtos valstybės pagalbos įgyvendinimo, teisių apsaugą. Nacionaliniuose teismuose ūkio subjektai turi teisę pareikšti ieškinius valstybės pagalbos teikėjams ir gavėjams bei pasinaudoti šiomis teisių gynimo priemonėmis: reikalauti taikyti laikinąsias apsaugos priemones, nukreiptas į neteisėtą valstybės pagalbą, reikalauti uždrausti suteikti ar grąžinti su palūkanomis jau gautą neteisėtą valstybės pagalbą, reikalauti  žalos atlyginimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius