-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba tiria vaistinių tinklus

Konkurencijos taryba pradėjo tyrimą dėl šalyje veikiančių vaistinių tinklų, tačiau kol kas neaišku, ar tai susiję su konkurencijos ribojimais, ar su draudžiamais susitarimais. Faktą, kad tarybos atstovai lankėsi įmonėse, BNS patvirtino du didieji vaistinių tinklai – „Eurovaistinė“ ir „Gintarinė vaistinė“. Taryba nuo komentarų susilaiko.
Vaistinė
Vaistinė / 123rf.com nuotr.

„Konkurencijos tarybos pareigūnai lankėsi įmonėje. Kaip ir kiekvieno Konkurencijos tarybos atstovų apsilankymo metu, suteikėme jiems visą dominančią informaciją. Esame skaidri bendrovė, atviras bendradarbiavimas su Konkurencijos taryba mums yra svarbus ir savaime suprantamas“, – BNS teigė vaistų prekybos bendrovės „Limedika“ rinkodaros skyriaus vadovė Irena Tėvelienė, atstovaujanti ir „Gintarinei vaistinei“.

„Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Asta Valatkevičienė BNS patvirtino, kad tarybos atstovai trečiadienį taip pat lankėsi įmonėje ir paprašė pateikti juos dominančią informaciją.

„Visą informaciją jiems pateikėme ir lauksime patikrinimo rezultatų – labai tikimės, kad jie pagaliau užbaigs suinteresuotų šalių nesibaigiančias spekuliacijas, priešinančias visuomenę, dėl įvairių klausimų verčiant kaltę vaistinių tinklams. (...) Kadangi vyksta tyrimas, detaliau pakomentuoti negalime“, – BNS teigė A.Valatkevičienė.

BNS žiniomis, tarybos pareigūnai lankėsi ir kituose vaistinių tinkluose.

Konkurencijos tarybos pirmininko pavaduotoja Jūratė Šovienė BNS negalėjo patvirtinti, kad pradėtas tyrimas dėl vaistinių tinklų.

„Net jeigu toks tyrimas būtų atliekamas, negalėtume plačiau komentuoti situacijos, nes atskleista informacija galėtų pakenkti tolesnei tyrimo eigai ir galimybėms sėkmingai atlikti tyrimą“, – BNS teigė J.Šovienė.

Šiuo metu Lietuvoje veikia apie 1,3 tūkst. vaistinių, iš jų per 1 tūkst. priklauso tinklams – didžiausi jų yra „Nemuno vaistinė“ (295 vaistinės), „Eurovaistinė“ (285), „Gintarinė vaistinė“ (230), „Norfos vaistinė“ (96) ir „Benu vaistinė Lietuva“ (83).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius