Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurencijos taryba: „Vilniaus pergalė“ galės valdyti „Naująją rūtą“

„Vilniaus pergalė“ galės vykdyti koncentraciją įsigyjant 97,87 proc. bendrovės „Naujoji rūta“ akcijų ir įgyjant vienvaldę pastarosios kontrolę. Konkurencijos taryba trečiadienį pranešė davusi leidimą šiam sandoriui.
Kalėdiniai saldainiai
Saldumynai / Vilniaus sav. nuotr.

„Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Bendrovės ketinimą vykdyti koncentraciją išreiškė liepos 30-ąją., sandorio vertės neatskleidė. Suinteresuoti asmenys dėl šios koncentracijos galimų pasekmių konkurencijai argumentuotų nuomonių nepateikė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Saldumynai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Saldumynai

AB „Vilniaus pergalė“, netiesiogiai valdoma verslininko Vlado Numavičiaus, gamina ir parduoda šokoladinius ir cukrinius saldumynus: saldainius ir batonėlius, šokolado plyteles, dražė, sausainius. Su šia įmone susijusi Lenkijos bendrovė „Mieszko“ taip pat užsiima šokoladinių ir cukrinių saldumynų gamyba bei pardavimu. Kiti su „Vilniaus pergale“ susiję ūkio subjektai valdo įmones ir teikia konsultavimo, viešbučių valdymo paslaugas, verčiasi elektroninių prietaisų ir įrangos gamyba, maisto produktų didmenine prekyba, nekilnojamojo turto valdymo ir vystymo bei kita veikla.

„Vilniaus pergalė“ praėjusiais metais uždirbo 3,544 mln. eurų grynojo pelno – 40,8 proc. daugiau nei 2016 metais, kai jis buvo 2,517 mln. eurų. Bendrovės apyvarta per metus padidėjo 14,1 proc. iki 35,751 mln. eurų.

Vieno didžiausių šalyje koncernų „Achemos grupės“ valdoma Šiaulių šokolado ir saldainių AB „Naujoji rūta“ gamina ir parduoda saldainius, dražė, zefyrus, karamelinius saldainius, šokolado plyteles, vaflius.

Nuo 1993 metų veikianti „Naujoji Rūta“ pernai pagamino 2 tūkst. tonų produkcijos, įmonės pajamos siekė 4,46 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius