Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurse kariuomenės ekipuotei įsigyti Lietuvos gamintojai nedalyvauja

Viešųjų pirkimų konkurse kariuomenės ekipuotei tiekti kol kas nedalyvauja nė viena šalies aprangos gamintoja, – įmonės skeptiškai vertina tai, kad konkurso laimėtoją dažniausia lemia tik mažiausia kaina, rašo portalas vz.lt.
Varžybų „Žvalgo takas“ akimirka
Kariai / Štb. srž. Linos Ambroževičiūtės nuotr.
Temos: 2 Valdas Tutkus NATO

„Krašto apsaugos ministerija paskelbė viešąjį konkursą ekipuotei įsigyti. Rimtą konkursą. Ir, įsivaizduokite, kol kas neatsirado Lietuvoje nė vienos aprangos gamintojos, kuri ryžtųsi dalyvauti konkurse“, – trečiadienį skaitydamas pranešimą konferencijoje „Inovacijos Lietuvos gynybos ir saugumo pramonėje“ stebėjosi Valdas Tutkus, Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos direktorius.

Jo žiniomis, viena realesnių pretendenčių laimėti šį konkursą yra Lenkijos bendrovė.

Linas Lasiauskas, Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos generalinis direktorius, įsitikinęs, kad priežastis – pirkimo kaina.

„Mūsų asociacijos bendrovės bendradarbiauja su daugeliu NATO šalių ir atitinka NATO keliamus standartus. Bet Lietuvoje jos tiekia nedaug, kadangi absoliuti dauguma konkursų paremti mažiausios kainos, o ne ekonominio naudingumo kriterijumi“, – neslepia L.Lasiauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius