Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kopenhagos oro uosto operatorė gali atleisti ketvirtadalį darbuotojų

Kopenhagos oro uostas trečiadienį pranešė, kad gali atleisti ketvirtadalį darbuotojų, nes dėl koronaviruso pandemijos keleivių srautai smarkiai sumažėjo.
Kopenhagos oro uostas
Kopenhagos oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Didžiausio Skandinavijos oro uosto operatorė teigė, kad galimybė atleisti 650 darbuotojų buvo svarstoma „siekiant užtikrinti ilgalaikį oro uosto konkurencingumą“.

Pasak oro uosto operatorės, ji pradės diskusijas su profsąjungos atstovais, kad nustatytų galutinį mažinamų darbo vietų skaičių.

„Labai liūdna, kad liks mažiau darbuotojų“, – pranešime teigė generalinis direktorius Tomas Woldbye.

„Mūsų tikslas per krizę buvo išlaikyti kuo daugiau veiklos ir kuo daugiau darbo vietų oro uoste“, – pridūrė jis.

Atsisakius 650 darbo vietų, išlaidos sumažėtų maždaug 45 mln. eurų per metus.

Kopenhagos oro uostas per pirmąjį pusmetį prarado apie 31 mln. eurų ir prognozuoja dar didesnius nuostolius antrąjį pusmetį.

Oro eismas keletą mėnesių buvo praktiškai sustojęs, nes įvairios šalys, siekdamos sustabdyti koronaviruso plitimą, įvedė karantinus ir nors oro transporto bendrovės atnaujino kai kurias paslaugas, tačiau veiklos apimtis vis dar yra daug mažesnė nei prieš krizę.

Praėjusį mėnesį Tarptautinė oro transporto asociacija (IATA) teigė, kad pasaulinis oro eismas negrįš į tokį lygį, koks buvo iki koronaviruso pandemijos, bent jau iki 2024 m.

Pirmadienį Frankfurto oro uosto operatorė „Fraport“ paskelbė apie 3000–4000 darbo vietų mažinimą, arba apie 15 proc. savo darbo jėgos.

Birželio pabaigoje aviacijos paslaugų įmonė „Swissport“, pirmaujanti oro uostų antžeminių ir krovinių pervežimo paslaugų teikėja, pareiškė, kad planuoja atsisakyti 4 000 darbo vietų oro uostuose, kuriuos valdo Didžiojoje Britanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius