Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronaviruso paliestame Jonavos audinių ūkyje – dar du susirgę darbuotojai

Jonavos ūkyje, kuriame laikomoms audinėms nustatytas koronavirusas, daugėja ir susirgusių darbuotojų. Nacionalinio visuomenės sveikatos centras (NVSC) ketvirtadienį pranešė, kad nustatyti dar du nauji COVID-19 atvejai.
Audinės
Audinės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš viso audinių ūkyje Jonavos rajone koronavirusu susirgo jau trys darbuotojai. Kaip spaudos konferencijoje informavo NVSC atstovė Justina Petravičienė, apsikrėtę asmenys pagal amžių nepatenka į rizikos grupę, jaučia ligos simptomus.

Manoma, kad ūkyje auginamos audinės koronavirusu apsikrėtė nuo pirmojo COVID-19 apsikrėtusio darbuotojo.

„Vilkijos ūkio“ vadovo Česlovas Tallat-Kelpša trečiadienį15min tvirtino, kad kalbės su VMVT ir klausys jų nurodymų. Jis pasakojo, kad tyrimo mėginiai paimti, kai atsirado daugiau nei įprasta kritusių žvėrių – paprastai per dieną nugaišta keliasdešimt, o per pastarąsias dvi dienas nugaišo pora šimtų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Česlovas Tallat-Kelpša
Luko Balandžio / 15min nuotr./Česlovas Tallat-Kelpša

Ištyrus nugaišusius žvėrelius rasti 22 susirgę gyvūnai.

„Pranešėme dėl to, kad turėjome pranešti pagal dabartinę tvarką. Jei nebūtų kovido, nebūtume pranešinėję, tas kritimas nėra toks didelis, kad kreipti didelį labai dėmesį“ , – pasakojo vadovas, pridūręs, kad klinikiniai požymiai rodo virškinimo sutrikimus, o ne kvėpavimo takų.

„Danmink“ ūkyje, kuriame ir fiksuoti audinių susirgimai koronavirusu, auginama per 30 tūkst. audinių. „Vilkijos ūkyje“ irgi apie 30 tūkst. audinių, tačiau abu ūkius skiria 80 kilometrų atstumas, dirba skirtingi darbuotojai.

Audinių apsikrėtimas koronavirusu pasaulyje sukėlė susirūpinimą, nes kitose šalyse ištyrus susirgusius gyvūnus nustatyta, kad audinėse virusas mutuoja ir gali būti atsparus šiuo metu kuriamoms vakcinoms.

Danijoje Vyriausybė lapkričio pradžioje paskelbė, kad bus išnaikintos visos audinės šalyje – 15–17 mln. žvėrelių, kai keliems jų buvo nustatytas mutavęs ir žmogui perduodamas COVID-19 virusas.

Lietuvoje koronavirusu susirgusių audinių ūkio savininkas kalbėdamas su 15min vylėsi, kad nereikės sunaikinti visų žvėrelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius