Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 14 /15:11

Korupcija įtariamas S.Kacas suspendavo pareigas lošimų asociacijoje

Korupcija įtariamas azartinių lošimų bendrovės „Tete-a-tete“ savininkas Samoilas Kacas suspendavo pareigas Nacionalinėje lošimų ir žaidimų verslo asociacijoje (NLŽVA). Joje jis eina valdybos pirmininko pareigas.
Samoilas Kacas
Samoilas Kacas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

S.Kacas artimiausiu metu planuoja viešai paaiškinti šios situacijos aplinkybes, pirmadienį paskelbė NLŽVA.

NLŽVA prezidentas, „Tete-a-tete“ direktorius Olegas Smirnovas pranešime tvirtino, jog Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrimas, susijęs su Loterijų mokesčio įstatymo pakeitimu, nėra susijęs su asociacijos veikla.

„Viešumoje paskleistos loterijų atstovų insinuacijos apie neva lošimų automatų salonus valdančių bendrovių neteisėtus veiksmus atrodo karštligiškos“, – pranešime sakė O. Smirnovas.

S.Kacui pateikti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu atliekant tyrimą dėl Seimo nariui Matui Maldeikiui galbūt pasiūlyto kyšio už sektoriui nepalankių teisės aktų priėmimo vilkinimą.

Konkretus verslininko vaidmuo tiriamame nusikaltime nėra aiškus. Iki šiol tyrimą atliekanti Specialiųjų tyrimų tarnyba teigė, kad 50 tūkst. eurų kyšį parlamentarui M.Maldeikiui, įtariama, pasiūlė kito Seimo nario Mindaugo Puidoko padėjėjas Kęstutis Motiečius. Jam šioje byloje taip pat pateikti įtarimai dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Įtariama, kad kyšis M.Maldeikiui buvo pasiūlytas siekiant paveikti įstatymus, susijusius su lošimų automatų apjungimu į bendrą sistemą bei loterijų ir lošimų mokesčio tarifų padidinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius