Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kovojančioje Ukrainoje daugiau trukdžių nei galimybių

Prekybos ribojimai tarp Ukrainos ir Baltarusijos, o galbūt ir gresianti Rusijos prekių blokada eksportuojančiai Lietuvos pramonei teoriškai galėtų tapti šansu išsikovoti daugiau vietos Ukrainos lentynose.
Snaigė
Snaigė / BFL nuotr.
Tačiau tai neatsvertų eksporto praradimų, kuriuos jau dabar lemia prasta ekonominė padėtis, valiutų svyravimai ir atsiskaitymų problemos, rašo „Verslo žinios“.

„Įvedus ribojimus tam tikroms prekėms iš Rusijos ar Baltarusijos, Europos gamintojų galimybės Ukrainoje, žinoma, taptų šiek tiek geresnės. Bet bendras rinkos kritimas beveik visose prekių kategorijose Ukrainoje yra labai didelis. Nemanau, kad, apribojus prekių įvežimą, kitiems tiekėjams pavyktų kompensuoti bendrą rinkos sumažėjimą“, – sakė Alytaus šaldytuvų gamintojos „Snaigė“ generalinis direktorius Gediminas Čeika.

Į Ukrainą dar metų pradžioje keliavo gana svari „Snaigės“ pagamintos produkcijos dalis – apie 35 proc. Kilus neramumų, eksporto apimtis į šią rinką krito daugiau nei perpus. Pasak G.Čeikos, sumažėjusius pardavimus Ukrainoje kompensuoja augantis eksportas į kitas rinkas Europoje ar Centrinėje Azijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius