Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremlius nurodė verslo gigantams teikti ataskaitas apie nuotaikas visuomenėje galinčius lemti įvykius

Artėjant Rusijos prezidento rinkimams, Kremlius pradeda rinkti išsamius duomenimis apie nuotaikas visuomenėje, rašo šalies spauda.
2016 m. pradžioje dujų milžinė „Gazprom“ skaudžiai nukentėjo nuo visus praėjusius metus kritusių „Brent“ rūšies naftos kainų.
Rubliai / Scanpix/Sputnik nuotr.

Leidinio „Vedomosti“ duomenimis, prezidento Vladimiro Putino administracijos nurodymu šalies verslo gigantai – naftos ir dujų, metalurgijos, automobilių gamybos bei kai kurių kitų verslo sričių įmonės – privalės nuo balandžio iki 2018-ųjų gegužės kas mėnesį teikti ministerijoms ataskaitas apie esminius įvykius, galinčius teigiamai ar neigiamai paveikti visuomenės socialines, politines ar ekonomines nuotaikas. Ministerijos šiuos duomenis sistemins ir reguliariai teiks ataskaitas Kremliui.

Šiame sąraše – apie 40 didžiausių šalies įmonių.

Verslo gigantams nurodyta visas potencialias rizikas analizuoti atsižvelgiant į visą pluoštą kriterijų – jų atsiradimo priežasčių, laiko ir trukmės, stiprumo tikimybės, lokalizavimo, likvidavimo ar padarinių minimizavimo galimybių.

V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas visa tai pavadino „įprastu apsikeitimu informacija“. Tačiau „Vedomosti“ kalbinti ekspertai teigė esantys tikri, jog tai yra pasiruošimo 2018-aisiais vyksiantiems Rusijos prezidento rinkimams dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius