Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur yra „Alibaba“ įkūrėjas Jackas Ma? Kinijos finansų sistemą sukritikavusio milijardieriaus viešumoje nematyti du mėnesius

Kinijos milijardierius Jackas Ma viešumoje nepasirodė jau daugiau nei du mėnesius – nuo tada, kai sukritikavo Kinijos finansų sistemą ir paragino imtis reformų, o tai tarptautinę žiniasklaidą paskatino spėlioti, ar žymus kinų verslininkas yra dingęs.
„Alibaba“
„Alibaba“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Elektroninės prekybos milžinės „Alibaba“ įkūrėjas J.Ma tviteryje nieko nepaskelbė jau beveik tris mėnesius. Paskutinis įrašas jo paskyroje rašytas praėjusių metų spalio 10 dieną, rašo britų leidinys „Independent“.

Be to, lapkritį verslininkas nepasirodė paskutiniame talentų šou „Afrikos verslo herojai“, kuriame buvo teisėju, epizode. Šią laidą, kurioje 10 kylančių Afrikos verslininkų varžosi dėl 1,5 milijono dolerių, kad galėtų įgyvendinti savo idėją, kūrė J.Ma fondas.

Finalinėje laidoje Kinijos milijardierių teisėjo kėdėje pakeitė „Alibaba“ bendraįkūrėja Lucy Peng, be to, J.Ma nuotrauka buvo pašalinta iš tinklalapyje skelbiamo teisėjų sąrašo, rašo „The Financial Times“.

Tarptautinė žiniasklaida primena, kad 2020 metų spalio 24 dieną sakydamas kalbą konferencijoje 56 metų Kinijos elektroninės prekybos milžinės įkūrėjas sukritikavo Kinijos bankų sistemą ir paragino imtis reformų.

Jis netgi pareiškė, kad Kinijos bankai dirba vadovaudamiesi „lombardo“ mentalitetu. Verslininko kalba buvo paskelbta likus vos porai savaičių iki numatyto J.Ma finansinių technologijų įmonės „Ant Group“ pirminio viešo akcijų platinimo (IPO).

Tai turėjo būti didžiausias pasaulyje IPO, kurio metu būtų pritraukta apie 35 milijardus dolerių, tačiau lapkritį Kinijai įvedus naujus reguliavimus, IPO teko atidėti.

Vėliau Kinijos valdžia pradėjo įvairius tyrimus dėl J.Ma įmonių – taip pat ir antimonopolinį tyrimą dėl „Alibaba“ korporacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius