Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Samuoliui ir A.Janukoniui neleista įsigyti katilinės Alytuje

Su koncerno „Icor“ akcininkais susijusiai Estijos bendrovei „Nordic Industrial Corporation“ neleista įsigyti bendrovės „Fonas“, turinčios biokuro katilinę Alytuje.
Linas Samuolis
Linas Samuolis / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) sausio 24 dieną paliko galioti vyriausybinės Potencialių dalyvių atitikties nacionalinio saugumo interesams įvertinimo komisijos pernai gegužę priimtą sprendimą, jog „Nordic Industrial“ neatitinka nacionalinio saugumo interesų, BNS informavo teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

„Nordic Industrial Corporation“ komisijos sprendimą apskundė teismui, tačiau pastarasis atmetė skundą kaip nepagrįstą.

Komisija konstatavo, kad „Nordic Industrial“ akcininkai Linas Samuolis ir Andrius Janukonis, kuriems pareikšti įtarimai sunkiais nusikaltimais, per kitus akcininkus – jų šeimos narius – valdo kvalifikuotą Estijos bendrovės balsų daugumą, todėl ši įmonė neatitinka nacionalinio saugumo interesų.

„L. Samuoliui ir A. Janukoniui baudžiamojoje byloje pareikšti kaltinimai padarius nusikaltimus (...). Šios veikos pagal Baudžiamąjį kodeksą kvalifikuojamos kaip sunkūs nusikaltimai ir dėl jų atliekami procesiniai veiksmai. „Nordic Industrial Corporation“ yra kontroliuojama susijusių ir sutartinai veikiančių asmenų grupės, kuri turi 2/3 balsų. Kadangi keliems nariams iš šios grupės yra pareikšti įtarimai padarius sunkius nusikaltimus, visa pareiškėjo dalyvių grupė netenkina įstatymo reikalavimų“, – nurodė VAAT.

Komisijai priimant sprendimą, Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje L. Samuolis, A. Junukonis bei buvęs „Vilniaus energijos“ vadovas, Prancūzijos pilietis Jeanas Sacrestas buvo kaltinami sukčiavimu, dujų kainų manipuliavimu, dėl ko buvo padaryta beveik 3 mln. eurų žala.

Trejus metus nagrinėta byla pernai gruodį buvo nutraukta dėl senaties, kurią, anot teisėjos Virginijos Švedienės, lėmė bylos dokumentų ir teismo proceso vertimas į prancūzų kalbą, taip pat kaltinamųjų pareikšta daugybė prašymų bei nušalinimų.

„Nordic Industrial Corporation“ 100 proc. „Fono“ akcijų ketino įsigyti iš Lietuvos bendrovės „Vis viridis“, kurios vienintelis akcininkas yra Šveicarijos „Stichting Investcorp Management“ atstovaujamas investicijų fondas „Green Environment Fund I“.

Estijos registrų duomenimis, „Nordic Industrial“ įsteigta pernai vasarį. Įmonės įstatinis kapitalas yra 3 tūkst. eurų, jos pagrindinė veikla – investicijos į akcijas, obligacijas bei kitus finansinius instrumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius