-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Laikraštis „Lietuvos rytas“ virs savaitraščiu

Nuo kitų metų laikraštis „Lietuvos rytas“, iki šiol leistas triskart per savaitę, išeis dar rečiau. Virtęs savaitraščiu skaitytojus jis pasieks penktadieniais – tai rodo oficialus laikraščio prenumeratos pasiūlymas 2024 metams.
„Lietuvos ryto“ grupė
„Lietuvos ryto“ grupė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

36 proc. bendrovės „Lietuvos rytas“ akcijų valdo Beno Gudelio valdoma „Big Group“, 26,5 proc. – Gedvydas Vainauskas, 13,2 proc. – Vidmantas Strimaitis, likusi dalis priklauso smulkiesiems akcininkams.

Oficialiame „Lietuvos ryto“ prenumeratos pasiūlyme rašoma, kad 2024 metais laikraštis išeis penktadieniais ir prenumeratorius pasieks kartu su žurnalu „Stilius“, gyvenimo būdo žurnalu „Savaitgalis“, „TV Antena“, taip pat priedu „Rytai-Vakarai“.

Lietuvos ryto prenumerata
Lietuvos ryto prenumerata

Paklaustas, kodėl „Lietuvos rytas“ tampa savaitraščiu, B.Gudelis 15min atšovė: „Nemanau, kad turiu kam aiškintis“.

Vis dėlto vėliau verslininkas atlyžo ir pridūrė daugiau.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Izolda ir Benas Gudeliai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Izolda ir Benas Gudeliai

„Čia tokie sprendimai yra daromi dėl to, kad juos reikia daryti“, – sakė B.Gudelis.

Vienas iš akcininkų V.Strimaitis 15min teigė nesąs įgaliotas komentuoti ir pasiūlė skambinti vadovui, o „Lietuvos ryto“ generalinis direktorius G.Vainauskas, atsiliepęs telefonu, nurodė, kad kalbėti negali, nes yra susitikime.

Visgi „Lietuvos ryto“ prenumeratos skyrius paskambinusiems apie pasiūlymą pasiteirauti skaitytojams patvirtino, kad nuo 2024 metų laikraštis išeis vieną kartą per savaitę – šiais metais jis bus leidžiamas, kaip ir iki šiol.

Nuo 2020 m. uždarosios akcinės bendrovės „Lietuvos rytas“ valdybos sprendimu „Lietuvos rytas“ pradėtas leisti tris kartus per savaitę – antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais.

„Delfi“ savininkė įsigijo portalą

Priminsime, kad praėjusiais metais „Delfi“ savininkė „Ekspress Grupp“ įsigijo Lietuvos naujienų portalą lrytas.lt.

Sandoris apėmė tik lrytas.lt internetinę platformą ir neįtraukė „Lietuvos ryto“ spausdintų leidinių. Lrytas.lt veikia su atskira redakcija nuo spausdinto laikraščio.

Tiesa, „Ekspress Grupp“ generalinė direktorė Mari-Liis Rüütsalu teigė, kad „Ekspress Grupp“ įsigyja internetinį portalą, tačiau glaudžiai bendradarbiauja su „Lietuvos ryto“ laikraščiu.

„Bendras „Lryto“ ir „Ekspress Grupp“ tikslas – ir toliau siūlyti patrauklų ir nepriklausomą turinį savo skaitytojams. Po sandorio UAB „Lrytas“ toliau veiks kaip atskira žiniasklaidos įmonė“, – buvo sakiusi Mari-Liis Rüütsalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius