Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 01 /15:26

Vyriausybė pritarė Kelių direkcijos pertvarkai į akcinę bendrovę

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui pertvarkyti Lietuvos automobilių kelių direkciją (LAKD) iš valstybės įmonės į akcinę bendrovę. Direkcija pernai jau buvo pertvarkyta iš biudžetinės įstaigos į valstybės įmonę.
Lietuvos automobilių kelių direkcija
Lietuvos automobilių kelių direkcija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Įstatymų pakeitimus siūlanti Susisiekimo ministerija teigia, kad baigus LAKD reformą ir Seimui priėmus įstatymus dėl kitų valstybės įmonių pertvarkymo, Susisiekimo ministerijos žinioje nuo 2023 metų neliktų valstybės įmonių.

Anot ministerijos, taip būtų įgyvendintos Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijos peržiūrėti valstybės valdomų įmonių teisinę formą.

Ministerija pabrėžia, kad Kelių direkcijai tapus akcine bendrove ji toliau valdys valstybinės reikšmės kelius, užtikrins saugias eismo sąlygas, be to, ji galės vykdyti komercinę veiklą, steigti antrines įmones ir taip atskirti labiau rizikingas ar komercines veiklas nuo strategiškai svarbių specialiųjų įpareigojimų.

Šiemet liepą Seimas pritarė, kad keturios susisiekimo sektoriaus įmonės – Lietuvos oro uostai, „Oro navigacija“, Vidaus vandens kelių direkcija ir Klaipėdos jūrų uosto direkcija – taptų akcinėmis bendrovėmis. 100 proc. jų akcijų valdys valstybė. Pertvarką planuojama įgyvendinti iki 2022 metų pabaigos.

Tuomet skelbta, kad LAKD pertvarką ketinama svarstyti Seimo rudens sesijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius